Volkswagen показа създаването и екстремното тестване на новата си легенда ВИДЕО

  • 05.05.2022 11:50 /
  • 19789 /
  • 0
Volkswagen показа създаването и екстремното тестване на новата си легенда ВИДЕО

След неотдавнашния световен дебют на подготвените за серийно производство модели ID. Buzz и ID. Buzz Cargo, първите търговски електромобили на Volkswagen, разработени от нулата, е създаден документален филм за раждането на новата легенда.

ID. Buzz е възприел много от характеристиките на първия Bulli - разпознаваем дизайн, компактност и универсалност. Сега новият автомобил е и екологичен, тъй като е изграден върху модулна електрическа платформа MEB. Целият процес на разработка и подготовка за производство отнема почти седем години.

Особено щателни са многобройните тестове при екстремни условия на реални пътища - от Южна Испания до северната част на Скандинавия - включително тестове за устойчивост на прах и дъжд.

ID. Buzz и ID. Buzz Сargo, оборудвани с многолостово задно окачване, демонстрира отлично управление по заснежени и заледени пътища. А в замразяващата камера при -20С външните огледала се размразяват само за 3 минути.

ID. Buzz има най-ниския коефициент на съпротивление от всички Transporter, сравним с този на леките автомобили - само 0,285 (0,29 за Cargo). Дължината на автомобила е 4712 мм, а междуосието - 2988 мм, което осигурява по-голяма вместимост.

Шефът на Volkswagen: Войната в Украйна ще навреди на автоиндустрията повече от К-19

Ванът побира петима души и 1 121 литра багаж (2 205 литра при сгънати задни седалки), а товарният ван Cargo има товарно пространство от 3,9 куб. м с място за два европалета. Широчината на автомобила е 1985 мм, а общата му височина - 1937 мм. Радиусът на завиване е само 11,1 м.

ID. Buzz е оборудван с литиево-йонни батерии с капацитет 77 кВт.ч (пълен капацитет 82 кВт.ч), които захранват електромотора с мощност 150 кВт, задвижващ задните колела.

Батериите могат да бъдат зареждани от 11кВт променливотокова станция или от постояннотокова, чрез CCS, до 170кВт. В последния случай "запълването" на батериите от 5 до 80% отнема само 30 минути.

В бъдеще ще се предлага като двупосочна функция за зареждане Plug & Charge, която ще позволява излишната електроенергия да се връща обратно в мрежата.

Volkswagen показа обновен бюджетен седан СНИМКИ

И двата модела са оборудвани с усъвършенствани системи за подпомагане на водача. Например всички автомобили са оборудвани с Front Assist - система за аварийно спиране, а минивановете - и с Lane Assist - система за поддържане на лентата на движение.

Наличен е и Travel Assist - система с частичен автопилот, която помага за смяна на лентите на пътя.

На европейския пазар ID. Buzz и ID. Buzz Сargo ще бъде пуснат на пазара тази есен, а поръчките в някои страни ще започнат още през май. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ