Вижте най-дългия автомобил в света, има и хеликоптерна площадка ВИДЕО

  • 13.03.2022 9:50 /
  • 11383 /
  • 0
Вижте най-дългия автомобил в света, има и хеликоптерна площадка ВИДЕО

Базираният във Флорида колекционер на автомобили Майкъл Дезер е закупил лимузината "Американска мечта" през 2019 г. и е финансирал реставрацията му.

Изработеният по поръчка Cadillac Eldorado от 1976 г. се е наложило да бъде транспортиран от Ню Йорк до Орландо, за да бъде ремонтиран. И естествено лимузината трябвало да бъде разрязана на две части.

Реставрацията включва цялостно преработване на каросерията, интериора, основен ремонт на двигателя, както и модернизация на басейна, джакузито и игрището за миниголф.

Според Книгата на рекордите на Гинес възстановяването, включително доставката, е струвала на Дезер и екипа му почти 250 000 долара.

Вижте как е функционирал автомобилният автопилот през 1986 година ВИДЕО

Размерът на най-дългия автомобил в света

Най-дългият автомобил в света Cadillac е дълъг 30 метра и 54 сантиметра, с което подобрява предишния рекорд, поставен от същата машина през 1986 г. Сега размерът на "Американската мечта" леко се е увеличил - от носа до опашката автомобилът вече е 100 фута и 1,5 инча, т.е. почти 31 метра.

Лимузината има 26 колела, два двигателя V8 - един отпред и един отзад - и 75 места. Наред с някои от вече споменатите елементи, в него има и водно легло, маса за билярд и дори работеща хеликоптерна площадка.

Продава се 55-годишен президентски автомобил ЗИЛ СНИМКИ

Въпреки че автомобилът е в движение, собствениците му казват, че "Американската мечта" е твърде дълга, за да се движи по обществени пътища. Вместо това емблематичната лимузина ще послужи като експонат в музея на автомобилите Dezerland Park във Флорида, САЩ.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ