Вижте колко интересен се е получил юбилейният всъдеход УАЗ-469 СНИМКИ

  • 20.11.2022 9:50 /
  • 45208 /
  • 5
Вижте колко интересен се е получил юбилейният всъдеход УАЗ-469 СНИМКИ

В чест на 50-годишнината на легендарния всъдеход УАЗ-469 представители на автомобилния завод проведоха в Уляновск официално представяне на колекционната серия, съобщават световните издания. Първите 10 автомобила вече са намерили своите собственици.

Юбилейният автомобил притежава характерните исторически детайли на своя предшественик - допълнителни сгъваеми седалки в багажното отделение, сгъваем мек навес, който може да се монтира на мястото на подвижния метален покрив и други. Отстрани и отзад са поставени хромирани табелки с юбилейната серия и номера на модела.

Каросерията и арматурното табло на юбилейния всъдеход са боядисани в цвят Raptor, за който се отбелязва, че е устойчив на механични повреди.

Двигателят е бензинов със 112 к.с., а скоростната кутия е 5-степенна механична с превключващо се задвижване на всички колела Part-time и блокаж на диференциала.

Осигурени са силов обвес, електрическа лебедка и шнорхел. Гумите са BF-Goodrich AT с размер 235/85R16. Като цяло всичко е доста сериозно.

Разполовената УАЗ-ка "Буханка": Защо изглежда така и за какво е използвана СНИМКИ

Салонът също е леко променен: седалките (с отопление отпред) са от еко кожа с двойни червени шевове, таванът е черен, а вратите са с пластмасови вложки.

Автомобилът може да бъде закупен директно от завода, т.е. без дилърски надценки, като можете да изберете и специален сериен номер. Съответната табелка с името ще бъде прикрепена към каросерията на автомобила и ще бъде отразена в VIN номера.

Танк за апокалипсиса: Германците тестваха УАЗ-ка "Буханка" на офроуд ВИДЕО

На закупилите новия автомобил ще бъде организирана лична обиколка на производствените мощности на УАЗ и на фирмения музей.

Припомняме, че първият сериен УАЗ-469 слиза от конвейера на компанията на 15 декември 1972 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Expert
    20.11.2022 13:33
    Е нема що, толкова е уникален, че не бих искал да го притежавам, както сигурно и всеки трезво мислещ човек.
  • Тотьо
    20.11.2022 18:54
    Кола направена от хора ползващи тоалетна на двора без седало не искам да купя.40г.ни караха да им купуваме измишльотините стига .да си я карат ама тя цапа и не е безопасна та няма да бъде допусната в Европа .
  • Largo
    20.11.2022 19:15
    Как така само двама плювачи са писали бе ей ганьовци айде събудете се пишат за руска кола няма ли да си избивате комплексите нали сте големи разбирачи
  • Цун Кай Го
    21.11.2022 1:44
    Що ета ''Largo'' най-новия плювалник ли Е.Намести си хубаво Дисагите и не залитай,че ще бутнеш товара без Буханка......????
  • Комунар
    21.11.2022 22:36
    Червения шеф на седалките много ми допада. Нещо, като спортния вариант, топ изпълнение. Динко купувай!