Разполовената УАЗ-ка "Буханка": Защо изглежда така и за какво е използвана СНИМКИ

  • 07.08.2020 10:20 /
  • 10213 /
  • 0
Разполовената УАЗ-ка "Буханка": Защо изглежда така и за какво е използвана СНИМКИ

Съветската автомобилна индустрия е изградила някои уникални автомобили. Част от тях обаче се различават не толкова по техническите си характеристики, колкото по необичайния и особен външен вид.

Ето защо, когато интернет потребителите се натъкнали на странно изглеждаща "Буханка" с половин кабина, тя е предизвикала голям интерес.

В действителност този автомобил се явява транспортьор AT-6. Произведен е на базата на легендарната "Буханка", но за разлика от многофункционалния му прототип, AT-6 е проектиран за конкретни дейности в конкретни условия.

Къде е 3-та,бе! Американци тестваха легендарната УАЗ-ка "Буханка" (ВИДЕО)

Автомобилът "работи" на летището, като помага на персонала да натовари и разтовари багажа от съответното отделение на самолета. За целта на мястото на премахнатата втора половина на кабината  преминава транспортьор с лента с дължина 9 метра.

Блогър разглоби чисто нов УАЗ Patriot и разясни как е направен ВИДЕО

Работата с AT-6 се е извършвала по следния начин: операторът-водач докарва машината до самолета, спира на десет метра от последния и разгъва транспортьора, насочвайки стрелата точно към вратата на багажното отделение, след което започвал процесът на товарене или разтоварване. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ