Вижте как от BMW затапиха Илон Мъск в мрежата СНИМКИ

  • 22.12.2019 9:20 /
  • 9265 /
  • 1
Вижте как от BMW затапиха Илон Мъск в мрежата СНИМКИ

След дебюта на Tesla Cybertruck, ръководителят на компанията, Илон Мъск, първоначално написа в своя акаунт в Twitter цифрата "200k", а след известно време - "250k", което ясно означаваше количеството на предварителните поръчки за електрическия пикап.

От конкурентната компания BMW просто нямаше как да не се възползват от тази възможност и с удоволствие затапиха шефа на Tesla.

На официалната страница на BMW в Twitter започнаха да се появяват цифри, символизиращи количеството на закупените електрически автомобили на марката. Прави впечатление, че техният брой се променяше на всеки 4 минути, което означава, че с такъв интервал в света се придобива един електромобил от баварската фирма.

Ето какъв ще бъде най-достъпният електромобил на BMW СНИМКИ

Преброяването започна с числото "499 820" и продължи точно до"500 000". Именно след продажбата на половин милионната машина публикациите бяха прекратени.

Tesla доказа, че електрическите автомобили не се страхуват от дълбоки локви ВИДЕО

Знаменателният електромобил стана BMW 330e, който беше доставен на клиента в музея на BMW Welt в Мюнхен, Германия. Тъй като компанията смята това за голяма стъпка в електрификацията, Себастиан Макенсен от BMW лично предаде ключовете на колата.

Председателят на компанията Оливер Ципсе каза: „Ние значително ускоряваме темповете: искаме да достигнем един милион електромобили по пътищата през следващите две години.“

За да постигне това, BMW ще пусне iX3 догодина. Той ще бъде последван от iNEXT и i4 през 2021 година. В момента BMW Group предлага 12 модела електрически коли, а в бъдеще ще се появят и други. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • vankoabv
    14.02.2020 5:01
    Teя от тъпата фирма бмв как изобщо са посмели да си мерят п--ките с Тесла ??? как може д се сравняват ХИБРИДИ !!! ( бмв изобщо няма чиста електричка ) с електрически коли като Тесла ? Ми що не се сравнят с приус примерно , който има не знам колко си милиона продадени ....