Уникално: Нова електрическа кола може сама да печели пари ВИДЕО

  • 04.06.2021 10:20 /
  • 1749 /
  • 0
Уникално: Нова електрическа кола може сама да печели пари ВИДЕО

Канадската компания Daymak анонсира необичайния електромобил Spiritus. Неговата характерна особеност ще бъде функцията за "копаене" на криптовалута.

Daymak Spiritus е първата кола в света, способна да извършва подобен добив на криптовалута. Той ще прави това, докато паркира или презарежда, и могат да бъдат избирани различни криптовалути - от Dodgecoin до Bitcoin. Има и специално място за съхранение на криптовалута.

Особеностите на Spiritus не свършват дотук. Предвижда се електромобилът също така  да бъде оборудван с функция за безжично зареждане. А самата електрическа кола е нестандартна - тя е малка (3,8 м дължина) и триколесна. На покрива могат да се монтират слънчеви панели.

Ще бъдат предложени няколко версии на Daymak Spiritus. Базовият вариант с мощност от 102 конски сили ще има цена от 20 хиляди долара ще може да измине около 290 км без презареждане и да ускори до 100 км / ч за 6,9 секунди.

Грандиозен: Представиха най-изумителния електромобил на Mercedes ВИДЕО

Топ версията с 200 конски сили с карбонов корпус ще има пробег от 480 км, а ускорението до "стотица" ще отнеме само 1,8 секунди. Нейната цена ще е $ 149 хил. Разбира се, електрическата  кола ще може да се закупи за биткойни, както и за Ethereum, Dogecoin и Cardano. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ