Уникално: Дайвъри намериха колекция от редки коли на дъното на река ВИДЕО

  • 28.03.2020 9:20 /
  • 60595 /
  • 3
Уникално: Дайвъри намериха колекция от редки коли на дъното на река ВИДЕО

В Портланд, САЩ, дайвъри са решили да проверят една от местните легенди за потопен в реката пикап, което според слуховете е дело на девойка, която се е скарала с гаджето си.

Обаче, освен вероятно потопения преди 20 години Chevrolet, групата приятели успели да открият на дъното на реката няколко уникални автомобила от миналия век.

Сред необичайните находки водолазите са открили легендарната червена Mazda RX-7. Колко време японският автомобил е бил под вода, не се знае със сигурност. Но като се има предвид, че първото поколение на този модел се пуска през периода 1978-85 г., може да се предположи, че маздата е лежала на дъното вероятно малко по-малко от 40 години.

Учени проследиха как се случва заразяването с COVID-19 в автобуса СХЕМА

В допълнение, дайвърите са успели да измъкнат от реката колекция от други редки автомобили, включително Ford Mustang Mach 1 от 1973 г., както и три пикапа, включително Chevrolet Luv, които може би е и първоначалната цел на подводния лов. Всички открити автомобили са в ужасно състояние, но е възможно и те да бъдат възстановени, ако цената оправдава разходите за възстановяване.

Драматичен инцидент: Volkswagen Tiguan заседна в прозорец на третия етаж ВИДЕО

Все още не е известно как се е появило гробището за коли в тази река, но има хипотези, че моделите, намерени на дъното на реката, са били потопени от крадци или застрахователни измамници.

Мустангът е изваден от водата на следващия ден и заради това го няма във видеото. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Жоро
    28.03.2020 21:36
    "Дайвъри" В БГ на български няма такава дума. То и на английски не кореспондира с темата.
  • Ники
    29.03.2020 11:48
    Тези затвори да не са гмуркане, както ги наричахме десетилетия или са някакви извънземни, или просто образованието ни е на дъното и трябва да разбираме някакъв колониален език. Или започнахме да наподобяваме говора на едно малцинство.
  • Brejnev
    31.03.2020 2:32
    Divery от английски dive-гмуркам се, но също има значение за водолаз. Водолази извадили коли от река. Голям праз! Журналистите са най-необразованите в България. Да си прост и журналист явно са изискванията за работа в медиите.