Удивителна автонаходка за 2 млн. долара е открита в плевня СНИМКИ

  • 22.07.2022 9:50 /
  • 86529 /
  • 0
Удивителна автонаходка за 2 млн. долара е открита в плевня СНИМКИ

Това Porsche 550 Spyder е произведено през 1956 г. и е било управлявано от много известни личности, включително пилот от Формула 1. Но след това е затворено в плевня в швейцарско село, където е забравено и прекарва повече от 35 години.

По предварителна оценка цената на автомобила може да бъде между 1,5 и 2,1 милиона долара.

Сред собствениците на това Posche са Рита Рампинели, Хайнц Шилер и звездата от Формула 1 отпреди години Джо Сифърт.

Всички те се състезават редовно. Затова през 60-те години спортният автомобил се преоборудва от серийна каросерия в олекотената RS60 и получава нов двигател.

По неизвестни причини автомобилът е бил забравен в плевня в продължение на 35 години. От снимките изглежда, че Porsche е в напълно запазен вид, но техническото му състояние не е известно. Според километража пробегът на автомобила е 53 656 км.

Невероятна находка: Десетки редки автомобили Volkswagen и Audi са открити в гората ВИДЕО

Porsche 550 Spyder се произвежда от 1953 до 1956 г. Произведени са общо 90 екземпляра, оборудвани с двигател 1.5 с въздушно охлаждане и мощност 110 к.с.

Последните автомобили имат 4-степенна механична скоростна кутия, която е заменена с 5-степенна. Спортният автомобил е със задвижване на задните колела.

Мъж отвори контейнер и ахна от находката за милиони вътре СНИМКИ

По време на спортната си кариера моделът е спечелил голям брой състезания на различни нива. Безоблачната спортна кариера е развалена само от едно събитие: през 1955 г. холивудският актьор и любител състезател Джеймс Дийн загива зад волана на подобен Porsche 550 Spyder. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ