Трябва да работи 50 години: Представиха най-надеждния електромобил в света СНИМКИ

  • 06.05.2023 9:50 /
  • 3415 /
  • 0
Трябва да работи 50 години: Представиха най-надеждния електромобил в света СНИМКИ

Стартъпът e.Volution от Аахен, Германия, създаде електрически всъдеход с експлоатационен живот от 50 години - това е пет пъти повече от средната възраст на автомобилите в Германия.

Ключът към "дълголетието" е петгодишният цикъл на обновяване с подмяна на ключови компоненти. Въпреки че основателят на компанията Гюнтер Шух, професор по производствена систематика и управление на производството в Техническия университет в Аахен, също така обръща внимание на стандартизацията и надеждната платформа.

Батерията на електрическия модел Space е сравнително малка, с капацитет от само 40 киловатчаса. След изтичане на срока на експлоатация тя може да се използва в соларни ферми като буферно хранилище още 20 години.

Предлага се зареждане на батерията от обществени терминали или стенни устройства. В допълнение, e.Volution ще предложи опционални слънчеви панели на покрива, както и „удължаване на пробега“ – или водородна горивна клетка, или компактен бутален двигател на пропан-бутан.

Използвайки само батерията, колата ще измине само 150 километра, а с удължаващите варианти - 600. Ако се инсталирате резервоар за бензин, тогава теоретичният пробег ще се увеличи до 1000 километра.

В същото време товародемността на Space е 650 килограма. Гъвкавостта на платформата позволява да бъдат пускани версии за 5 и 8 места. А като се премахне част от външната облицовка на задната част, кросоувърът може да се превърне в малък пикап.

Пробег от 400 000 км не е предел: Това са най-издръжливите коли на нашето време

Space се задвижва от два електрически мотора с мощност 190 конски сили (по един на всяка от осите). Напълно управляемото шаси е отговорно за отличната стабилност и маневреност.

Вътре в салона ще има дисплей в цялата ширина на предния панел, обединяващ приборен панел и мултимедиен екран. Освен това е лесно да го замените с нов, по-модерен, при планираното обновление.

За интериора са използвани тъкани на базата на естествени влакна и други екологични материали, включително рециклируеми.

С отопление и климатик: Прелюбопитни детайли за каретата за коронацията на Чарлз III СНИМКИ

Според информацията производството на Space ще започне около 2025 г. Предвижда се също така немският електрически автомобил не само да се продава, но и да се дава на лизинг при специален абонамент за 1000 евро на месец. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ