С отопление и климатик: Прелюбопитни детайли за каретата за коронацията на Чарлз III СНИМКИ

  • 05.05.2023 9:50 /
  • 6476 /
  • 0
С отопление и климатик: Прелюбопитни детайли за каретата за коронацията на Чарлз III СНИМКИ

Подготовката за коронацията на Чарлз III е на финала и кралският транспорт вече е подготвен. Оказва се, че той е много интересен, съобщава Carscoops.

Естествено, Чарлз III и кралицата-консорт Камила ще преминат из Лондон на 6 май в позлатената карета Gold State Coach. Тя е построена през далечната 1760 г. и е използвана за коронацията на всички британски монарси от 1830 г. насам.

Експлоатацията й обаче е ограничена поради преклонната възраст и непрактичност. Каляската достига 8,8 м дължина, тежи 3900 кг и не се отличава с комфорт. По правило в нея се впрягат осем коня наведнъж.

Затова коронацията на Чарлз III ще се проведе с две карети наведнъж, като втората е не по-малко интересна. Построена е през 2010 г. в Австралия и е използвана по време на честването на диамантения юбилей на Елизабет II.

Каретата, наречена Diamond Jubilee State Coach, е много нестандартна. Например оборудването й включва климатик, отопление и електрически прозорци (те се захранват от батерии), а хидравличното окачване е отговорно за комфорта на движението.

Alfa Romeo показа уникален кросоувър, който помага много на родителите с деца СНИМКИ

Салонът на каретата е украсен със скъпа кожа и златни листа. Освен това в декорацията е използвано дърво от кралските дворци Балморал и Осбърн Хаус, както и от няколко британски катедрали. Позлатената корона на върха на каретата е направена от дърво от флагманския кораб HMS Victory на адмирал Нелсън./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ