Този нов електромобил за 4 хиляди долара "взриви" пазара ВИДЕО

  • 09.10.2020 9:20 /
  • 17583 /
  • 4
Този нов електромобил за 4 хиляди долара "взриви" пазара ВИДЕО

Китайски блогъри публикуваха видео ревю на най-евтиния електромобил в света за 2020 г. Новата машина представлява пълноценен автомобил с много добри характеристики.

Елекромобилът излезе на пазара само преди малко повече от два месеца, като в родината си, Китай, той веднага придоби голяма популярност - от първите дни на приемане на поръчки са били продадени 50 000 екземпляра от модела. Колата струва 28 800 юана в страната на производството си, тоест около 4200 долара.

Eлектромобилът се нарича Wuling Hong Guang Mini EV и е съвместен проект между китайската корпорация SAIC и световноизвестната американска General Motors. Дължината му е под 3 метра, но моделът е класифициран като пълноценен автомобил. Салонът на машината може да побере до 4 души.

Както вече споменахме, продажбите на електрическата кола Wuling стартираха в Китай през юли, а през август над 15 000 от тези автомобили намериха своите собственици. Това го направи най-продаваният електрически автомобил в Китай за един месец, надминавайки популярния Tesla Model 3.

Най-евтиният електрически автомобил за тази година се задвижва от електродвигател с мощност 13 кВт (17,7 к.с.) и 85 Nm въртящ момент. Guang Mini EV развива максимална скорост от 100 км / ч, а с едно зареждане изминава 120 км в базовата версия и 170 км в най-добрата.

Представиха супер евтин компактен ван СНИМКИ

Не се предвижда бързо зареждане, но затова пък колата може да се захранва с променлив ток и това е впечатляващо. Освен това акумулаторът на електромобила има система за контрол на температурата, така че машината може да се загрее, когато навън е студено.

Що се отнася до безопасността, Guang Mini EV не е пример за подражание - няма въздушни възглавници и системи за стабилизация. Оборудването е представено само от ABS и EBD, както и системата ISOFIX за детски седалки.

За по-малко от $1000: Това е най-евтиният електромобил в света ВИДЕО

От General Motors обаче са уточнили, че конструкцията на автомобила е направена от материали с повишена твърдост, а интериорът е проектиран така, че да защитава адекватно пътниците. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Владимир
    09.10.2020 11:32
    не знам за автомобила, но предпочитам на яхна китайката от първата снимка
  • Гражданин
    09.10.2020 13:37
    Нашите електрокари бяха по евтени .Жалко че закриха електрокарния завод в София.
  • Si dzi pon
    11.10.2020 8:43
    Tozi dilar na tozi blestiasht avtomobil za sekundi mi privleche vnimanieto i me nakara da se zamialia za pokupka na tova biju
  • kkkkkik
    11.10.2020 10:18
    новото "трабант-че"!