Toyota представи обновения кросоувър RAV4 за Европа СНИМКИ

 • 25.06.2022 9:50 /
 • 11300 /
 • 2
Toyota представи обновения кросоувър RAV4 за Европа СНИМКИ

Компанията Toyota представи обновената версия на европейския RAV4. За разлика от рестайлинга в началото на тази година, това е само лека промяна на автомобила, която засяга системите за безопасност, както и мултимедийните и телематичните опции на модела.

На първо място, Toyota се е погрижила за безопасността. Пакетът Toyota Safety Sense вече включва усъвършенствана технология за предупреждение за фронтален сблъсък с автоматично спиране и разпознаване на пешеходци дори при преминаване през кръстовища (PCS).

Включена е също така и технология за подпомагане на аварийното управление (ESA), която позволява на автомобила сам да избягва случайни пешеходци, велосипедисти и други неочаквани препятствия.

Заедно с това това "европейската" версия на Toyota RAV4 има по-функционална телематична система. Тя предава на смартфона цялата основна информация за автомобила (така можете да разберете например дали прозорците/вратите са затворени, количеството гориво в резервоара и др.).

Това позволява дистанционно управление на цял списък от функции: отваряне и заключване на вратите на автомобила, включване и регулиране на климатичната инсталация и дори включване на "аварийната светлина", която улеснява намирането на автомобила на голям или оживен паркинг.

Две други актуализации са направили интериора на RAV4 още по-модерен и технологичен. Те включват 12,3-инчово електронно табло с възможност за персонализиране и нова мултимедийна система с 10,5-инчов сензорен екран с услуги в облачните услуги (включително навигация), гласов асистент, както и безжична интеграция на смартфон чрез Apple CarPlay и Android Auto.

Toyota обнови Corolla за Европейския съюз и САЩ СНИМКИ

От техническа гледна точка кросоувърът Toyota RAV4 не се е променил изобщо. Европейската версия на модела все още се предлага с два хибридни задвижващи агрегата: първият от тях с обща мощност 222 к.с. и комбинира 2,5-литров атмосферен двигател, електрически агрегат на задните колела и никел-металхидридна батерия.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Взривиха и обсипаха с куршуми бронирана Toyota

 Вторият вариант е с мощност 306 к.с., комбинира 2,5-литров дизелов двигател със 178 к.с., два електромотора (по един на всяка ос) и литиево-йонна батерия. Предлага се само една скоростна кутия - вариатор.

Производството на обновената версия на Toyota RAV4 ще започне през третото тримесечие на 2022 г., така че новият модел ще се продава в Европа едва в края на есента или началото на зимата. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • няма безопасност
  25.06.2022 18:05
  от вистеон
 • Фанах майсъл
  25.06.2022 23:56
  С какво ще го купувам като свърших жълтите стотинки.Останаха ми само едри,нямат да ми върнат.