Toyota представи новата си марка, ето какви модели ще произвежда СНИМКИ

  • 20.11.2022 11:50 /
  • 15239 /
  • 2
Toyota представи новата си марка, ето какви модели ще произвежда СНИМКИ

Гамата Toyota Crown ще се превърне в отделна марка. Японският концерн планира да произвежда премиум модели от начално ниво под новия бранд, съобщава Autohome.

Марката Crown ще заеме ниша в йерархията на групата между Toyota и Lexus. Новата марка Crown ще се появи първоначално в Китай и затова именно там бе представена новата марка.

Първите модели на новата марка са Crown Kluger (по-скъп вариант на седемместния кросоувър Toyota Highlander) и Crown Vellfire - луксозна версия на минивана Alphard. Те бяха представени в Китай през 2021 г. и доскоро се продаваха като Toyota.

След това на пазара ще се появи всъдеходния седан Crown SportCross (представен като 16-ото поколение Toyota Crown). Той ще се продава не само в Азия, но и в Америка - планира се моделът да бъде представен в 40 страни по света. Crown SportCross ще се предлага само в хибридни версии с мощност до 345 к.с.

Авангарден дизайн и повече мощност: Представиха новата Toyota Prius ВИДЕО

В бъдеще се планира разширяване на гамата Crown. Toyota вече показа няколко концептуални автомобила от новото семейство. Планирани са голям седан и кросоувъри с 5 и 7 места. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Shrek
    20.11.2022 23:12
    Корона е стара марка на Тойота още от 1955. https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Crown
  • Лежпер
    22.11.2022 3:15
    Еййй тоз краун не го ли продаваха в зора бря. Ся и тойота го пускат.