Авангарден дизайн и повече мощност: Представиха новата Toyota Prius ВИДЕО

  • 17.11.2022 9:50 /
  • 2020 /
  • 0
Авангарден дизайн и повече мощност: Представиха новата Toyota Prius ВИДЕО

В Япония беше представена новата Toyota Prius. Петото поколение на най-популярния хибрид в света (вече са произведени повече от 5 милиона Prius) ще се продава от началото на 2023 г. Подробности за автомобила бяха разкрити на официалния уебсайт на Toyota.

Новата Toyota Prius е с още по-авангарден външен вид. Колата изглежда разпознаваема, но е станала по-отличителна и динамична.

Автомобилът има по-дълъг капак и линия на покрива, дръжките на задните врати са интегрирани в ъглите на рамките на прозорците, а предната част е със същия стил като Toyota bZ. В задната част има нови светодиодни светлини. Автомобилът е оборудван с 19-инчови джанти.

Размерите на Toyota Prius 2023са следните: дължина - 4530 мм, широчина - 1780 мм, височина - 1420 мм, междуосие - 2750 мм

Съобщава се, че новият Prius е базиран на платформата TNGA от второ поколение, която е по-твърда от тази на предшественика му. Това осигурява на новия модел по-добра стабилност при движение направо и в завой.

Освен това моделът е станал по-компактен и по-нисък, а междуосието е нараснало. Хибридът също така има променен център на тежестта, с по-голяма предна и по-малка задна част.

Представиха екстремен всъдеход Toyota за най-тежък офроуд СНИМКИ

В интериора на популярния модел са добавени цифров приборен панел и мултимедийна система с 12,3-инчов сензорен екран. Prius 2023 е оборудван с множество функции за безопасност, включително Toyota Safety Sense и Toyota Teammate с функция за дистанционно управление, както и вграден видеорегистратор.

Босът на Toyota танцувал от радост в офиса си, а причината е...

Новата Toyota Prius ще се предлага едновременно в три версии. Базовата версия ще бъде оборудвана с 1,8-литров двигател, допълнен от електромотор, с мощност 140 конски сили.

Ще се предлага и версия с 2,0-литров бензинов агрегат и електромотор. Заедно те генерират 193 конски сили.

Топ версията Toyota Prius Plug-In вече също е 2,0-литрова, а мощността й е увеличена до 223 к.с. Колата може да ускори до 100 км/ч за 6,7 сек и да измине около 90 км в електрически режим. 

Тази цифра може да нарасне, тъй като слънчеви панели се предлагат като опция за новия Prius. Те се монтират на покрива и генерират достатъчно енергия, за да се изминат до 1250 км годишно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ