Toyota представи дългоочаквания нов флагмански всъдеход Sequoia ВИДЕО

  • 27.01.2022 10:50 /
  • 16038 /
  • 1
Toyota представи дългоочаквания нов флагмански всъдеход Sequoia ВИДЕО

Компанията Toyota представи новото поколение на всъдехода Sequoia със заводски индекс XK80. Предишното второ поколение се произвежда в продължение на 15 години. Производството му започва през 2007 г.

Появата на следващото поколение на автомобила може да се сравни с очакването на друг известен модел на марката - Toyota Land Cruiser 300, предишното поколение на което се задържа на конвейера малко по-малко - 14 години.

Основата за дългоочаквания модел е настоящата версия на пикапа Tundra. Sequoia използва същата архитектура като Land Cruiser 300 - TNGA-F.

Отчасти новата Sequoia е унифицирана с Tundra. Автомобилите имат еднакви предни калници, фарове и капак. Изключение прави дизайнът на радиаторната решетка и бронята.

 

Новият рамен всъдеход споделя с пикапа Tundra не само външния вид, но и двигателя. Toyota Sequoia има хибридна система на базата на 3,5-литров Twin-Turbo V6, който се подпомага от електрически двигател. Общата мощност е 443 к.с. Скоростната кутия е десетстепенна автоматична. Задвижването е задно или пълно.

По-страхотен от Camry: Toyota показа модерен голям седан СНИМКИ

Още в базовата си версия всъдеходът вече се предлага с мултимедийна система с 14-инчов сензорен дисплей, отопляеми и вентилирани предни седалки и отопляем волан. Електрически регулируемите седалки на третия ред могат да се преместват назад и напред със 152 мм.

Как изглежда двигател на хибридна Toyota Prius след половин милион км ВИДЕО

Бъдещият собственик на автомобила ще може да избира измежду пет налични конфигурации - SR5, Limited, Platinum, TRD Pro и Capstone. Всяка от тях се предлага с опционална аудиосистема JBL с четиринадесет високоговорителя, панорамен люк, дисплей и безжично зареждане на смартфон.

Производството на новата Sequoia ще започне в Тексас. Цената му все още не е обявена. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Муйо
    27.01.2022 11:43
    Кач пара?