Това са най-бързите и мощни мотоциклети в света, ето на какво са способни ВИДЕО

  • 13.07.2023 11:50 /
  • 33940 /
  • 0
Това са най-бързите и мощни мотоциклети в света, ето на какво са способни ВИДЕО

Мотоциклетът дава на собственика си безценно усещане за свобода. Някои от машините са предназначени за каране офроуд, други са за пътешествия, а трети са фокусирани единствено върху мощността и скоростта.

Нека направим уговорка веднага, за разлика от максималната скорост, която зависи главно от агрегатите на мотоциклета, времето за ускорение се влияе от уменията на пилота, метеорологичните условия, състоянието на асфалта и т.н.

Ето защо мотоциклетистите рядко достигат цифрите, заявени от производителите. Въпреки това сред мотоциклетите има няколко безспорни рекордьори.

Най-бързо ускоряващ сериен мотоциклет ( 0-100 км/ч) - Suzuki GSX-R1000

Титлата на най-динамичния сериен мотоциклет от 2006 г. насам принадлежи на Suzuki GSX-R1000. Задвижва се от четирицилиндров двигател с обем 999,8 куб.см.

Harley-Davidson представи впечатляващ и достъпен ел. мотоциклет, ето каква е цената му СНИМКИ

На супербайка му трябват само 2,4 секунди, за да ускори от място до 100 км/ч. Такава изключителна производителност е двойно ценна, като се има предвид, че новият Suzuki GSX-R1000 струва около 16 хиляди долара. Той не е толкова скъп и напълно надежден в експлоатация.

Най-бързият сериен шосеен мотоциклет (максимална скорост) - BMW S 1000 RR

Мотоциклетите са създадени за състезания и малцина могат да достигнат скоростта на BMW S 1000 RR. През 2008 г. моделът беше представен като състезателен мотоциклет за Световния шампионат на Superbike.

Сега моторът се произвежда серийно, но е запазил своята състезателна ДНК. BMW S 1000 RR е оборудван с 4-цилиндров редови двигател с работен обем 999 куб.см и мощност 205 к.с.

Вижте новия стилен Kawasaki Ninja ZX-6R с много подобрения и отговарящ на еконормите СНИМКИ

Официалната максимална скорост достига 302,5 км/ч. Това е много повече от това, което може да предложи сериен автомобил BMW. Невероятната производителност е съчетана с не толкова прекомерна цена - 18 хиляди долара.

Най-бързият (и най-мощният) пистов мотоциклет в света - Kawasaki Ninja H2R

Kawasaki Ninja H2R значително превъзхожда BMW S 1000 RR по отношение на скорост и мощност, но не е сертифициран за използване на обикновените пътища. Собственикът може да го кара само на писта.

Супермотоциклетът развива 326 к.с., може да ускори до 402 км/ч и струва солидните 58 хиляди долара.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ