Това е най-неунищожимият всъдеход в света (СНИМКИ)

  • 20.06.2019 10:20 /
  • 17406 /
  • 0
Това е най-неунищожимият всъдеход в света (СНИМКИ)

В последно медиите често публикуват материали, че една или друга компания е създала нов брутален всъдеход. Те са наистина страхотни автомобили. Но най-неунищожимият всъдеход в света - Paramount Marauder се появи през 2011 година.

Paramount Marauder е създаден от специалисти от южноафриканския концерн Paramount Group. Дължината на това „чудовище” е 6,5 м, височината - 3 м, а ширината - почти 3 метра. Специалният корпус предпазва от мини и други опасности. В салона могат да влязат 2 души + 10 бойци в десантното отделение.

Милионер създаде всъдеход с 40-сантиметров просвет и V8 двигател (СНИМКИ)

Джипът е оборудван с дизелов двигател Cummins с мощност от около 300 к.с. и въртящ момент от 1100 Nm. Максималната скорост на Marauder, който, между другото, тежи почти 12 тона, достига 120 км в час. Автомобилът е в състояние да преодолее място с дълбочина от около 1,5 метра.

Китайците показаха уникален всъдеход -"злодей" за 2 млн. долара (ВИДЕО)

Бившият водещ на Top Gear Ричард Хамънд нарича Marauder "най-неудържимото превозно средство в света" и имаше много добри причини за това. По време на тестовете, този всъдеход първоначално е поставен на теста на избухнала сухопътна мина, а след това преминават с него през бетонни и тухлени стени.

Marauder първоначално е бил предназначен за армията, но след това е получил гражданска версия. Цената на гражданския "Мародер" е около 500 хиляди долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ