Top Gear: Това са най-добрите семейни електромобили на 2022 година СНИМКИ

  • 25.12.2022 11:50 /
  • 6151 /
  • 1
Top Gear: Това са най-добрите семейни електромобили на 2022 година СНИМКИ

Какво търси едно семейство в електромобила, който смята да закупи? Дълъг пробег с едно зареждане, комфортно купе, приятен софтуер и инфотейнмънт система.

Заедно с това вече със сигурност идва и модерен дизайн, опция за бързо зареждане от 0 до 80 процента и удовлетворението, че колата не отделя вредни емисии.

Затова Top Gear се заема с нелеката задача да определи кои са най-добрите семейни електромобили на 2022-ра, пише webcafe.bg.

Абсолютният фаворит е Hyundai IONIQ 5

Тази година IONIQ 5 се оказа на върха на не една и две класации за електромобил на годината.

Той е елегантен SUV с дизайн, който гали окото, но в същото време вдъхва доверие и стабилност. Максималният пробег е 500 километра, тоест от София до Бургас електромобилът може да се придвижи без спирки за зареждане.

Hyundai IONIQ 5 се зарежда от 10 до 80 процента за 18 минути и вдига до 185 км/ч. Купето е просторно, като на задната седалка могат комфортно да се возят трима възрастни.

Има екстри като портове за зареждане, затопляне на седалките, двузонова климатизация и дигитално табло с размер 12 инча, което e точно пред очите на водача. Встрани има втори тъчскрийн, отново 12-инчов. Озвучаването е на Bose.

Цената за базова версия в България е 95 990 лв.

Завръщането на бюджетния бестселър: Показаха новия Chevrolet Aveo СНИМКИ

Tesla Model 3

Model 3 е най-бюджетният модел на Tesla, който има амбициите да не изостава от по-скъпите варианти на бранда.

Електромобилът предлага 450 километра с едно зареждане. От Top Gear посочват, че именно тази Tesla е най-добрият вариант за семейна електрическа кола не само заради цената, но и заради подсиленото купе и оценката от пет звезди от Американската администрация по пътна безопасност.

Tesla Model 3 идва със supercharger, който позволява зареждане до пробег от 300 километра за 15 минути.

Купето е в познатия за марката дизайн - просторни седалки и един огромен 15-инчов инфотейнмънт дисплей, разположен в центъра на предното табло. Пред очите на шофьора има по-малък дисплей с показателите на електромобила.

Покривът е от закалено стъкло и предлага панорамна гледка.

Цената на Tesla Model 3 започва от 45 хил. долара. В България цените на старо варират от 50 до 95 хил. лева.

 

Audi e-tron

Класическият Audi e-tron е надежден SUV с пробег от 460 километра с едно зареждане.

Дизайнът може да заблуди, че това не е напълно електрически автомобил, защото от Audi запазват масивната предна решетка и джантите на стандартните си модели. Колата се зарежда от 10 до 80 процента за около 25 минути.

Купето осигурява удобното придвижване на петима души, а тук имаме и просторен багажник от 1700 литра. Налична е функцията virtual cockpit, която показва най-важните показатели на електромобила точно пред очите на водача.

Вдясно от шофьорското място има още два дисплея. Audi e-tron е подходящ и за любителите на офроуда и за къмпингари например, защото високият му профил позволява и шофиране през насечен терен.

Цената за базов модел в България започва от 94 хил. лева.

Експертите избраха най-добрия автомобил на годината в Европа СНИМКИ

Volkswagen ID.4

От Volkswagen са специалисти в създаването на практични и удобни коли и електромобилите им не правят изключение.

Volkswagen ID.4 е напълно електрически SUV с максимален пробег от 520 километра с едно зареждане. Опцията за бързо зареждане предлага заряд от 5 до 80 процента за около 40 минути. За разлика от Audi e-tron, ID.4 още на пръв поглед издава, че е електрически, защото е лишен от предна решетка.

Интериорът е купето е минималистичен в добрия смисъл. Пред очите на водача има малък дисплей с показателите, а над централната конзола е дисплеят на инфотейнмънт системата. Воланът е със сензорни участъци за по-добър контрол над колата.

Шофьорът има възможността да избира между 30 цвята за осветлението на купето. Багажникът е с обем от 540 литра.

Цената на Volkswagen ID.4 у нас почва от 99 984 хил. лева.

 

Jaguar I-Pace

Да, Jaguar I-Pace не е точно най-бюджетният електромобил, но влиза в класа на семейните коли заради комфорта и деликатния лукс, които предлага.

Максималният пробег с едно зареждане е 470 километра, като бързото зареждане от 0 до 80 процента отнема 45 минути. Аеродинамичната форма на този електрически SUV предполага минимален разход на електричество дори и при бързо и динамично шофиране.

Купето е луксозно обзаведено с естествена кожа и капитонирани елементи. Пред шофьора има малък дисплей за показателите. Има и по-голям дисплей за инфотейнмънт системата, а под него са разположени физически бутони и прибори.

Багажникът е с капацитет от 1435 литра.

У нас цената на Jaguar I-Pace започва от 154 430 лева.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бачо Дачо
    26.12.2022 15:19
    Скоро с тези заплати няма да можем да си позволим дори втора употреба .