Завръщането на бюджетния бестселър: Показаха новия Chevrolet Aveo СНИМКИ

  • 15.12.2022 12:50 /
  • 5342 /
  • 0
Завръщането на бюджетния бестселър: Показаха новия Chevrolet Aveo СНИМКИ

Публикувани са първите снимки на четвъртото поколение на Chevrolet Aveo. Обновеният бюджетен хечбек на B-класата ще бъде пуснат в продажба през първата половина на 2023 г., а седанът ще се присъедини към него след това, съобщава се на официалния уебсайт на концерна General Motors.

Новият Chevrolet Aveo 2023 ще се появи първоначално в Мексико, а по-късно ще се предлага и в редица други страни в Америка, Азия и вероятно в Европа.

Цената на хечбека ще бъде около 14 000 долара. Моделът е разработен съвместно с китайското подразделение на General Motors и в Китай ще се продава под марката Wuling.

Предната част е проектирана именно в духа на днешните модели на Wuling: правоъгълната радиаторна решетка е съчетана с големите, наклонени фарове. Хечбекът има извита линия на прозорците и задно стъкло, покрито със спойлер.

Салонът на Chevrolet Aveo не е разкрит, но вече са известни подробности за оборудването на автомобила. Базовата версия получава мултимедиен сензорен екран, ABS, шест въздушни възглавници, диодни светлини, климатик и парктроник.

Chevrolet представи стилен кросоувър за 20 000 долара СНИМКИ

Първоначално Chevrolet Aveo 2023 ще се задвижва от 1,5-литров бензинов двигател с мощност 110 к.с., но по-късно може да се появи и версия с турбокомпресор и 147 к.с. Ще има избор между 5-степенна механична и 6-степенна автоматична трансмисия. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ