Технологичен гигант официално създаде автомобилна компания

  • 09.09.2021 12:50 /
  • 3193 /
  • 0
Технологичен гигант официално създаде автомобилна компания

От известно време редица информации подсказваха, че Xiaomi планира да навлезе в производството на електромобили. Сега компанията официално обяви раждането на Xiaomi EV Company Limited - автомобилна компания.

Съобщението идва след завършването на регистрацията на новата компания, която ще бъде ръководена от Лей Цзюн - основател, ръководител и главен изпълнителен директор на Xiaomi.

Регистрираният капитал на новата компания е 10 милиарда юана, което се равнява на около 1,5 милиарда долара.

В края на март 2021 г. основателят на Xioami за първи път обяви плановете на компанията да пусне електрически автомобили. Той отбеляза, че Xioami планира да инвестира общо 10 млрд. долара в бизнеса през следващите 10 години.

Xiaomi неочаквано показа автомобил, разработен от компанията СНИМКИ

Известно е, че Xiaomi EV Company Ltd вече има повече от 300 служители. Голяма част от тези служители имат опит в областта на електрическите превозни средства и са експерти в този сектор.

Китайската компания не пести средства, за да привлича специалисти от стартиращи предприятия, както и от силни автомобилни производители. Например, Xiaomi наскоро придоби Deepmotion Tech, компания, която разработва технология за автономно шофиране.

Xiaomi изненада със свеж скутер на цената на смартфон СНИМКИ

Въпреки това Xiaomi EV Company Ltd все още не е обявила ясен график за пускането на автомобилите на пазара. За момента дори не е ясно дали компанията възнамерява да произвежда цялостни електрически автомобили, или ще се съсредоточи върху производството на компоненти за тях. Едно нещо обаче е сигурно: компанията ще работи върху технологии за автоматично управление. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ