Tesla пуска нов бюджетен електромобил

  • 20.02.2021 9:50 /
  • 8733 /
  • 1
Tesla пуска нов бюджетен електромобил

Американската компания Tesla възнамерява да започне пътни тестове на бюджетна електрическа кола до края на тази година. Тази информация е публикувана от китайското издание на Sina Motors.

Tesla Model Y бе разбита в краш тест, електромобилът успя да удиви всички ВИДЕО

В момента е известно, че новата разработка на американския производител ще струва по-малко от 25 хиляди долара. По предварителна информация официалното представяне на това превозно средство ще се състои на автомобилното изложение в Гуанджоу. Името на новия автомобил все още не е обявено.

Сравниха Audi RS6 и Tesla Model 3 в яростна драг битка ВИДЕО

През миналата година компанията е произвела 510 000 електрически автомобила и е продала 499 550 от тях. Повечето от продадените автомобили бяха Модел 3. Според експерти популярността на това превозно средство се дължи на ниската му цена. Затова и от Tesla веднага дадоха ход на проектирането на нов бюджетен автомобил.

По-рано стана ясно каква е визията на най-евтиния к осоувър на Tesla и на какво е способен. Електромобилът Tesla Model Y Standard Range има един мотор, който е разположен на задния мост и му позволява да ускорява от 0 до 100 км / ч за 5,3 секунди. Максималната скорост е 217 км / ч /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Аз казах...
    20.02.2021 20:59
    Емблемата на теслата е като схема на матка с яйчници.