Tesla Model Y бе разбита в краш тест, електромобилът успя да удиви всички ВИДЕО

  • 07.02.2021 8:50 /
  • 1404 /
  • 0
Tesla Model Y бе разбита в краш тест, електромобилът успя да удиви всички ВИДЕО

Американската национална администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) тества вече няколко пъти електрическите автомобили на Tesla. Model 3, Model S и Model X се проявиха перфектно.

Сега американският регулатор тества кросоувъра Tesla Model Y. В изпитанието беше включена версията със задвижване на всички колела Long Range.

Като част от теста кросоувърът на Tesla беше тестван за пасивна безопасност. Този тест включва челен удар с отместване при 56 км / ч, страничен удар с движеща се кола с 62 км / ч , страничен сблъсък със стълб със скорост 32 км / ч и тест за твърдостта на покрива . Във всички тестове кросоувърът е показал безупречен резултат.

За всички краш тестове електрическата кола на Tesla е получила максималните пет точки от експертите на NHTSA. В теста за преобръщане резултатът е надминал всички очаквания. Работата е там, че Tesla Model Y има 7,9% шанс за преобръщане, което е най-ниският показател сред кросоувърите, които някога е тествала организацията. В резултат на това Tesla отново е получила максималната оценка за безопасност от експертите на агенцията.

Сравниха Audi RS6 и Tesla Model 3 в яростна драг битка ВИДЕО

Трябва да се отбележи, че Model Y се основава на базата на седан Model 3. Въпреки факта, че унифицирането е около 75%, каросерията на кросоувъра е подсилена по такъв начин, че силата на удара се разсейва дори преди да достигне до пътниците или водача.

Каква е визията на най-евтиния кросоувър на Tesla и на какво е способен ВИДЕО

В резултат на това вероятността от нараняване е много ниска. В допълнение, производителят е подобрил защитата на акумулатора и сега вероятността от пожар също е намаляла. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ