Тази оптична илюзия плаши до смърт шофьорите ВИДЕО

  • 08.05.2022 10:50 /
  • 10004 /
  • 1
Тази оптична илюзия плаши до смърт шофьорите ВИДЕО

Представете си, че преминавате с колата си през тунел и изведнъж пътят пред вас изчезва, а на негово място се появява пропаст.

В много филми в автомобилните тунели се случват страшни неща. Те могат да бъдат наводнени, таванът може да се срути, а зомбитата могат внезапно да нападнат иззад стоящите коли. Накратко, идеалното място за филми на ужасите и катастрофи.

Но не само във филм тунелът може да бъде страшен. Ето един забавен пример от САЩ, публикуван в мрежата, за оптична илюзия, която се е образувала от само себе си.

Автомобил Mazda бе силно обгорен, но се случи нещо изумително ВИДЕО

Става въпрос за локвата в лявата лента, в която се отразяват стените на тунела. Изглежда сякаш част от пътя е рухнала на долно ниво, където още малко и ще падне и вашият автомобил или дясната лента, в която възнамерявате да се престроите.

Секунди по-късно кросоувърите Toyota и Audi навлизат в тунела с прилична скорост, като на шофьорите се е наложило да натискат рязко спирачката и да се престрояват пред "дупката".

След като разбира, че няма никаква опасност, авторът, заснел лбопитното видео продължава да шофира.

Дали и вие бяхте измамени от тази илюзия?  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Dido_Lyubenov
    08.05.2022 20:39
    Ами че тази локва си е доста дълбока и може да доведе до аквпланинг и згуба на контрол над автомобила, при преминаване с достатъчно голяма скорост. А може и да има скрито под водата препятствие. Съвсем правилна реакция на шофьорите, със или без илюзията, че това е пропаст.