Светът се развива: В САЩ дадоха старт на невиждана услуга

  • 24.12.2019 8:40 /
  • 8416 /
  • 0
Светът се развива: В САЩ дадоха старт на невиждана услуга

Услуга, за която досега се говореше много, но не беше тествана, стана реалност в Калифорния. От „Daimler AG” и „Bosch” пуснаха безпилотни таксиметрови коли, които всеки може да използва безплатно. Съобщение за стартирането на услугата беше публикувано на уебсайта на Bosch.

Услугата е безплатна, тъй като закона в Калифорния забранява таксуването на пътниците при тестови таксиметрови услуги.

Топ 10 на най-безопасните автомобили през 2019 година

Тя в момента се тества само по две улици, които са дълги няколко километра. Такситата могат да качват и свалят пътници в определени точки по тези улици, а повикването става чрез приложение.

За превоз на пътници се използват седани Mercedes-Benz S-Class, оборудвани с радари, камери и специални компютри Nvidia Drive Pegasus, които позволяват на автомобилите да се движат офлайн. По време на тестването на услугата автомобилните инженери постоянно имат контрол върху работата на всички системи.

Вижте екстремния Jeep Wrangler с 37-инчови гуми СНИМКИ

Много компании подготвят да пуснат в тестов режим своите безпилотни таксиметрови услуги. Най-амбициозният проект в тази област е на Tesla и бе обявен през април тази година. Всеки техен електромобил, който има най-новата версия на системата, може да се използва като безпилотно такси. Илон Мъск съобщи, че клиентите ще могат да се обаждат на безпилотни таксиметрови компании чрез приложение, но цената на пътуването с такситата на Tesla ще бъде много по-ниска. Поради съществуващите ограничения за безпилотни превозни средства на Tesla услугата ще бъде достъпна само в някои региони на Съединените щати.

КОМЕНТИРАЙ