Топ 10 на най-безопасните автомобили през 2019 година

  • 16.12.2019 8:50 /
  • 1864 /
  • 0
Топ 10 на най-безопасните автомобили през 2019 година

Независимо дали сте опитен шофьор или за първи път сядате зад волана, безопасността е приоритет при избора на кола. 

Важно е, преди да вземете окончателното решение, да се изясни кои марки и модел ще ви дадат най-добрата защита. 

Затова решихме да ви покажем едни от най-безопасните нови автомобили от 2019 година. 

Краш тестове 

Когато новият автомобил излиза на пазара, той преминава внимателно тестване на организацията за безопасност Euro NCAP и получава оценка за безопасност, основана на това, колко добре колата е преминала краш тестовете. 

По време на тестването се моделира катастрофа, за да се види до колко добре автомобилът се справя с контакта с други транспортни средства. 

По данни на Thatcham Research, тези 10 автомобила са преминали най-добре краш тестовете благодарение на редица иновации и функции за сигурност. 

Лидерите в рейтинга

Мазда е с оценка 99 % в рейтинга на Euro NCAP. Моделът CX-30 е една от най-безопасните коли на пазара през 2019 г. 

Всичките модели, попаднал в топ 10:

BMW 3-та серии.

Mazda-3.

Mazda CX-30.

Mercedes-Benz B-класа.

Mercedes-Benz CLA-класа.

Seat Tarraco.

Skoda Scala.

Tesla Model 3.

Volkswagen Golf-8.

Volkswagen T-Cross.

Те имат най-високите показатели сред всичките автомобили, достигнати в тази категория от времето на началото на публикуването на класацията на Euro NCAP през 1997 година.  

Семейният автомобил (на снимката), станал лидер, успя да събере максималните балове при тестовете на бариера с пълна ширина, страничните удари и ударите отзад, получавайки оценка от 5 звезди. 

Японският производител също си заслужи високата оценка благодарение и на своята Mazda 3, в която внедри иновационната технология Driver Monitoring и най-добрата в класа си защита. 

Моделът на Tesla бе още едно транспортно средство, което показа идеални резултати при краш тестовете, след като достигна най-високия бал в категорията на Euro NCAP Safety Assist.

Volkswagen също е производителят, който пусна на пазара два от най-безопасните модела - Golf 8 и T-Cross, като и двете коли са снабдени със системата за поддръжка Lane, предотвратяваща напускането на лентата и засичане на шофьорите в лентата за насрещно движение. 

Ако искате да си купите голям всъдеход, Seat Tarraco е отличен избор, защото той също е получил петзвездна оценка благодарение на технологиите, подпомагащо шофьора.  

 

КОМЕНТИРАЙ