Свещеник шокира мрежата с Porsche Boxster и с това, което накара деца да направят (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 17.11.2018 10:20 /
  • 8748 /
  • 0
Свещеник шокира мрежата с Porsche Boxster и с това, което накара деца да направят (СНИМКИ/ВИДЕО)

Видео от празника за всъпване в длъжност на свещеника взриви интернет. Всички спорят дали това е лошо поведение или местна традиция, която заслужава уважение.

Католическият свещеник от остров Гозо (Малта) Джон Султана стана новият ръководител на енорията. И това щеше да премине почти незабелязано за много хора, ако шокиран очевидец не беше заснел и публикувал церемонията за встъпване в длъжност в Интернет. Във видеото, Султана стои в салона на кабриолет Porsche Boxster, а десетки ученици теглят с въже елитната кола. Лицата на всички присъстващи на церемонията са изпълнени с радост, и то въпреки, че е валял и дъжд, като над свещеника били отворени чадъри.

Истинските вълни от критиката незабавно се стовариха върху Джон Султана. Той не се оправдава, само е отбелязал, че потребителите на Интернет не са разбрали правилно случващото се. След него, представител на градската администрация поясни, че шествието не е нищо друго освен селска традиция, на която са се наслаждавали всички присъстващи и особено самите деца, празнично облечени. Хората били щастливи и се подготвили за празника предварително - изпекли гигантски пай, който счупил националния рекорд по размер. Освен това свещеникът бил принуден да заеме красивата кола от братовчед си, така че церемонията да изглежда особено тържествена.

Разярена блондинка грабна брадва и потроши Porsche на улицата пред шокираните очевидци! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Коментирайки тази ситуация, ръководителят на секретариата на Малта за Катехизиса, отец Рене Камилери, критикува "преминаването с Porsche".

"Не знаех дали да се смея или да плача, когато видях всичко това! Във време, когато има постоянни атаки срещу католическата църква и обвинения, че свещениците се държат по неподходящ начин, човек едва ли може да разчита на привличането на нови поддръжници на църквата, ако се провеждат такива диви обреди. Вярвам, че хората трябва да носят евангелието на Исус Христос, а вместо това демонстрираме подобно нещо ", заявява Камилери. /auto.blitz.bg

Вижте най-необичайната и тайна колекция от автомобили Porsche (СНИМКИ/ВИДЕО)

 

КОМЕНТИРАЙ