Стана ясно какъв точно е всъдеходът, с който Путин бродеше из тайгата ВИДЕО

  • 25.03.2021 9:50 /
  • 25239 /
  • 1
Стана ясно какъв точно е всъдеходът, с който Путин бродеше из тайгата ВИДЕО

Фотографии от неотдавнашната почивка на руския президент в тайгата предизвикаха много дискусии в мрежата. Така например, в машината, на фона на която е запечатан Владимир Путин, някои са разпознали шведския всъдеход Bandvagn (BV) 206. Това твърдение се оказа както близо до истината, така и далеч от нея, съобщават световните издания.

Всъщност, това е всъдеходът ГАЗ-3351 "Лос", който се произвежда от 2012 г. в Русия в завода за машини с гъсенични вериги, едно от предприятията на групата ГАЗ.

Автомобилите са оборудвани с дизелови двигатели Cummins или Steyr, с автоматична скоростна кутия Allison, по-рядко Daimler. Това е така наречената местна руска версия на шведския всъдеход. Разработката на самия BV 206 започва през шейсетте години от шведската компания Hagglunds.

Първоначално той е създаден за нуждите на военните, но скоро след началото на производството, през 1974 г., от него се заинтересуват държавните служби на много европейски държави - спасители, геолози, полиция и, разбира се, голяма "армия" от любители на лова и риболова, както и просто офроуд завоеватели.

Географията на разпространението на всъдехода също е впечатляваща. Машината бързо придобива популярност и в суровата Норвегия, и в знойната Испания, Франция, Великобритания, Канада, САЩ, Израел и редица азиатски страни, в блатата, по заснежените склонове на планините и сред пясъците на пустините, всъдеходът адекватно изпълнява възложените му задачи.

Съчленената конструкция със задната активна платформа позволява преминаване през малки потоци без особен страх, тъй като докато гъсеничните вериги на предната част опипват брега, задните като правило все още са на твърда повърхност. Впрочем, той също така не се страхува и от водата. Разбира се, това не е амфибия, но в разумни граници може да се движи през вода и то с пълен товар.

Максималният ъгъл на наклон е 55 градуса. Малко оборудване може да се похвали с такива параметри.

Красиви руски студентки и роудстърът "Крим" в нов календар СНИМКИ

Първоначално всъдеходът е оборудван с различни двигатели. Нито един от тях, между другото, не е произведен в Швеция. Бензиновата версия е представена от един V-образна трилитрова карбураторна "шестица" Ford Cologne, но гамата от дизелови двигатели е била доста разнообразна.

Три кормилни хидроцилиндъра са монтирани между двете части на машината, два от тях са кормилни, а третият е необходим за стабилизация при движение по равни повърхности.

Кание Уест подари на свой приятел руски всъдеход СНИМКИ

Само предната секция е снабдена със спирачки, дисковият механизъм е монтиран на вала след трансферната кутия, като действа едновременно на двете части. Дизайнът е гениален в своята простота.

Корпусът от фибростъкло е направен на принципа на сандвич панелите с вътрешна част от пенопласт и нагреватели в салоните на двете секции, създаващи комфортен микроклимат вътре, дори при изключително ниски температури навън. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • hitiyo
    26.03.2021 14:24
    Пак копирали ама не съвсем качественно хаха