Шпионски СНИМКИ: Ето как ще изглежда най-малкият Jeep

  • 23.07.2022 9:50 /
  • 4766 /
  • 0
Шпионски СНИМКИ: Ето как ще изглежда най-малкият Jeep

За това, че Алиансът Stellantis подготвя компактен електрически кросоувър Jeep стана ясно през пролетта на тази година.

Първият сериен електромобил на марката беше обявен по време на представянето на стратегията Dare Forward 2030. Именно той ще играе ключова роля в развитието на марката през следващите десет години.

От момента на обявяването не са известни никакви официални данни за електрическия автомобил. Но благодарение на фотографите шпиони стана ясно, че разработването на модела е в ход.

Освен това вече е възможно да се види как ще изглежда първият серийно произвеждан електрически кросоувър Jeep.

Известно е, че моделът ще се базира на платформата STLA Small, която преди сливането на PSA Group и Fiat Chrysler Automobiles се наричаше CMP. В бъдеще тази платформа ще бъде използвана за новите компактни модели на Peugeot, Citroen и Opel.

Понастоящем тя вече се използва в електрическите кросоувъри Peugeot e-2008 и Opel Mokka-e. Предполага се, че новият кросоувър на Jeep ще има общ с тях електромотор с мощност 136 к.с. и батерия с капацитет 50 киловатчаса. Не е изключена и версия на модела, задвижвана с гориво.

Сравниха всъдеходите Ford Bronco и Jeep Wrangler в яростна драг битка ВИДЕО

В гамата на кросоувърите на марката електрическият автомобил ще заеме стъпало под Renegade. Общата му дължина ще бъде 4,1-4,15 метра.

По този начин той ще бъде по-малък от своя "голям брат". Общата дължина на Jeep Renegade е 4255 мм, а междуосието е 2570 мм. Той е базиран на платформата Small Wide 4×4.

Toyota официално представи новия Crown, има цели четири... СНИМКИ

По предварителни данни производството на първия електрически кросоувър на Jeep ще започне в завода в Тихи, Полша. Първите серийни модели се очакват до края на 2022 г.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ