Сляп мъж прогледна и незабавно си купи ето тази кола СНИМКИ

  • 16.08.2020 9:50 /
  • 3477 /
  • 1
Сляп мъж прогледна и незабавно си купи ето тази кола СНИМКИ

Жителят на канадската провинция Алберта, Майк Шикеровски, цял живот си мечтаел да шофира, но той бил възпрепятстван от вроден дефект на зрението. Канадецът успял да се излекува едва на 44-годишна възраст, веднага взел книжка и си купил заветната кола - Chevrolet Corvette.

Шикеровски е роден с нистагъм, патология, която причинява непроизволни трептения на очите с висока честота. Броят на трептенията е достигал до няколкостотин в минута, поради което канадецът не можел да фокусира погледа си и виждал света като замъглен. Преди две години той се съгласил на експериментална операция в Калифорния, която възстановила зрението му.

След като се отървал от недъга си, Шикеровски веднага взел шофьорска книжка, издържал изпитите от първия опит и се сдобил с жълт Chevrolet Corvette C7 Grand Sport.

Спортният автомобил има същия корпус, окачване и аеродинамичен обвес като пистовия Z06 и е оборудван с 6,8-литров атмосферен V8 двигател от Stingray с мощност от 466 конски сили.

Автобитка на най-страхотните американски коли - Chevrolet Corvette срещу Ford Mustang ВИДЕО

Приятели се опитали да разубедят канадеца да не си купува спортен автомобил, отбелязвайки, че би било по-логично да избере евтин пикап, но Шикеровски бил непоколебим.

Трогателно ВИДЕО: Сляп автомонтьор за първи път седна в кола и вдигна 200 км/ч

След като придобил Corvette, той прекарал цялата зима в гаража: заедно с приятел той се заел с доработката както навъншната част, така и на други детайли и елементи на колата. Най-забележителната иновация са вертикалните врати в стил Lamborghini. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Анонимен
    18.08.2020 6:07
    Сигурно пдарък от болницата