След недостига на чипове нова беля застигна автоиндустрията

  • 29.09.2022 9:36 /
  • 6552 /
  • 0
След недостига на чипове нова беля застигна автоиндустрията

Липсата на компоненти в автомобилното производство отново се показа и след кризата с чипове, един от най-големите автомобилни производители в света – Ford се оплака от нов недостиг, който ще причини забавяне в поръчките. Американската компания не може да се снабди с емблеми и моделни означения, които да постави върху новите коли, които произвежда, пише Факти бг.

След чиповете, сега няма емблеми за новите коли - 2

 

 

Информация за това идва от The Wall Street Journal, които се позовават на свои източници. Те съобщават, че най-пострадали от липсата на тези компоненти са моделите от F-серията, които са и най-продавани в САЩ. От Ford са се постарали да намерят други доставчици и решения, но това се оказало трудна задача.

От компанията дори изпробвали вариант с 3D принтиране и временни емблеми, които да послужат докато истинските дойдат, но това също се оказало лош вариант. Всеки автомобил, който пристигне при клиент без емблема ще получи такава на по-късен етап, когато бъде налична.

След чиповете, сега няма емблеми за новите коли - 3

Tribar Technologies, компанията, която доставя външна облицовка и други части за редица автомобилни производители, включително Ford, беше принудена да спре производството през август, заради изхвърляне на промишлени химикали в местна канализационна система. За щастие химикалите бяха уловени, преди да причинят значителни екологични щети, така че компанията каза, че сега работи с пълен капацитет. Засега няма потвърждение от компаниите дали това е причината за забавянето.

 

КОМЕНТИРАЙ