Вижте нов полицейски начин за борба с незаконното паркиране ВИДЕО

  • 28.04.2024 10:50 /
  • 8784 /
  • 0
Вижте нов полицейски начин за борба с незаконното паркиране ВИДЕО

Полицията в Ню Йорк разполага с нов инструмент за борба с незаконното паркиране. Той се нарича Barnacle (раковина), съобщава NBC.

Блокирането на предното стъкло се счита за по-ефективно и по-безопасно от използваните преди това заключвания на колелата. Предполага се, че Barnacle напълно възпира от шофирането, но в социалните мрежи вече се появиха инструкции за самопремахване.

В сгънато състояние Barnacle прилича на малък куфар. В него са скрити две "вендузи" и електрически мотор, който изсмуква въздух от тях. Полицията в Ню Йорк казва, че Barnacle е оборудван и с температурен сензор и е в състояние да поддържа необходимото налягане в зависимост от състоянието на атмосферата.

Lamborghini изгоря при спор, ето какво се е случило ВИДЕО

Устройството има GPS сензор, благодарение на който блокираният автомобил може да бъде проследен дори и да бъде откаран с евакуатор. То е оборудвано и със сирена, която се активира автоматично, ако се направи опит за счупването му.

Инсталирането на Barnacle отнема от 20 до 30 секунди, докато традиционното заключване на колелото отнема до три минути. Освен това полицаят не трябва да коленичи, за да използва Barnacle. Съответно полицейското управление смята, че новото решение е по-безопасно за служителите.

Страни, в които липсват правила за движение по пътищата СНИМКИ

За да може устройството да бъде официално премахнато, нарушителят трябва да платят глоба от $185. Експериментаторите обаче вече споделят инструкции в социалните мрежи как може да бъде премахнато.

По пътя на опита шофьорите са установили, че ако предното стъкло се затопли правилно, вендузата ще стане много по-еластична и тогава ръбът й може да бъде откъснат, например, с пластмасова карта.

Най-предприемчивите граждани са отишли още по-далеч и са разбрали, че блокиращото устройство съдържа SIM карта с неограничен интернет.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ