Skoda разсекрети интериора на новия си компактен кросоувър (СНИМКА)

  • 07.02.2019 11:50 /
  • 9993 /
  • 0
Skoda разсекрети интериора на новия си компактен кросоувър (СНИМКА)

Малко преди световната премиера на новата Škoda Kamiq на автомобилното изложение в Женева, чешката компания показа интериора на новия кросоувър.

Засега е публикувана една единствена фотография, но е достатъчно да се разбере колко сериозно е променен подходът на автопроизводителя към организацията на вътрешното пространство в салона на колата. В много отношения интериорният дизайн се пресича с тази на концепта Vision RS.

Skoda показа новия бюджетен кросоувър Kamiq (СНИМКИ/ВИДЕО)

От "Шкода" казват, че кросоувърът Kamiq ще бъде много „цифров”. Така че, като опция ще бъде предложено виртуално табло, базирано на 10,25-инчов екран.

Напълно е преразгледан подходът за поставяне на екрана на мултимедийната система: ако по-рано е бил интегриран в централната конзола, сега той е широкоформатен, самостоятелен екран с висока резолюция.

Също така, за новия автомобил ще се използва нова пластмаса с различна структура. Skoda Kamiq ще получи осветление на салона, което може да бъде „медно“, червено или бяло. Като опция ще се предлагат седалки с контрастиращи шевове и дори микрофибърни вложки.

Skoda Kodiaq Scout пори преспите със задвижване 4х4 и висок просвет

Škoda Kamiq ще заеме ниша под Karoq и ще се превърне в най-малкия и достъпен кросоувър на Skoda. Машината е изградена на платформата MQB-A0, където са построени и „братята” в концерна - кросоувърите на VW T-Cross и Seat Arona.

В допълнение, Skoda разкрива други подробности за колата. Междуосието на Skoda Kamiq ще бъде 2651 мм, а обемът на багажника варира от 400 до 1395 литра. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ