Skoda показа новия бюджетен кросоувър Kamiq (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 31.01.2019 11:20 /
  • 24638 /
  • 2
Skoda показа новия бюджетен кросоувър Kamiq (СНИМКИ/ВИДЕО)

Компанията Skoda публикува дизайнерски скици на новия очакван модел, който ще бъде представен в началото на март на автомобилното изложение в Женева. И макар това да са само дизайнерски скици засега, вече е ясно, че някои разработки ще бъдат осъществени за първи път на този кросоувър.

От гледна точка на дизайнерите на чешкия автопроизводител, европейската версия на Kamiq трябва да бъде демонстрация на новата еволюция на корпоративния дизайн. Например, кросоувърът  първи сред моделите на Skoda ще получи оригинален дизайн с "двуетажна" оптика - тесни LED светлини, отделени от основните фарове.

Това ще е най-мощната Skoda в историята на марката

Линията на покрива се снижава към задната част, което придава на автомобила много динамичен силует, а малък спойлер е разположен над задната врата.

Освен това, Kamiq ще бъде първият сред европейските модели, който ще има надпис Skoda по пълната ширина на багажника. По-рано това решение вече бе приложено към Kodiaq GT, но той се продава само в Китай. Като цяло дизайнът на новия кросоувър има много общо с миналогодишния концепт на Skoda Vision X.

Skoda Kodiaq Scout пори преспите със задвижване 4х4 и висок просвет

Що се отнася до техническата част, Skoda Kamiq ще бъде построен на платформата MQB-A0, която лежи в основата на Seat Arona и Volkswagen T-Cross. Според информациите, автомобилът ще бъде оборудван с 3-цилиндрови двигатели с мощност 95 и 115 к.с., 1,5-литров двигател с 150 к.с. и 1,6-литров дизелов двигател от 95 к.с. Това ще бъде най-евтиният кросоувър на марката на европейския пазар. /auto.blitz.bg

Концептът Skoda Vision X

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • НАСКО
    31.01.2019 14:39
    Три цилиндъра?! Не ми го хвали!!!
  • Коментатор
    01.02.2019 8:32
    Таман си мислех същото, аха да си го харесам и само като му видя двигателите и ... айде нема нужда!!!