Skoda показа новата Fabia и разкри подробности за нея СНИМКИ

  • 27.02.2021 9:50 /
  • 8694 /
  • 0
Skoda показа новата Fabia и разкри подробности за нея СНИМКИ

Компанията Skoda е публикувала първите официални фотографии, а също така е споделила някои технически подробности за новата Fabia. Хечбекът от следващото поколение е нараснал като размер, а също така се е оказал най-аеродинамичният автомобил в своя клас.

На представените снимки новата Skoda Fabia е изцяло покрита с камуфлаж, като напълно може да се види само тясната светодиодна оптика.

Известно е, че хечбекът е изграден на модулната платформа MQB-A0, на която са базирани Volkswagen Polo, Audi A1 и Seat Ibiza. Благодарение на използването на тази архитектура дължината на чешкия модел е 4107 милиметра, което е със 110 милиметра по-дълго от автомобила от предишното поколение.

Междуосието се е увеличило с 94 милиметра, достигайки 2564. Освен това увеличените размери са позволили на инженерите да увеличат обема на багажника до 380 литра.

Не е истина: Skoda тегли на буксир... сама себе си ВИДЕО

Двигателната гама на новия автомобил в базовата конфигурация ще е съставена от литров "атмосферен" агрегат с мощност от 65 и 80 конски сили, съчетан с петстепенна механична скоростна кутия.

В по-скъпите версии хечбеците ще бъдат оборудвани с турбокомпресорни литрови двигатели, мощността на които ще бъде 95 и 110 конски сили. С тях ще се предлага шестстепенна ръчна скоростна кутия.

5 скрити функции, с които автомобилите Skoda могат да се похвалят СНИМКИ

Топ изпълнението на модела ще бъде оборудвано със "турбо четворка" с мощност от 150 конски сили с обем 1,5 литра. В комбинация с най-мощните агрегати ще предлага седемстепенна роботизирана скоростна кутия DSG.

Опциите за новата Fabia ще включват цифров приборен панел, нова мултимедийна система, както и девет въздушни възглавници и около 50 традиционни решения Simply Clever.

В допълнение чешките инженери са заявили, че четвъртото поколение на хечбека ще се превърне в най-аеродинамичната кола в своя клас: коефициентът на челно съпротивление на модела ще намалее от 0,32 на 0,28. Продажбите на новата Skoda Fabia трябва да започнат в Европа до края на 2021 година. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ