Шофьор си поръча суперкола онлайн, не е истина какво му изпратиха ВИДЕО

  • 25.09.2020 9:50 /
  • 35676 /
  • 2
Шофьор си поръча суперкола онлайн, не е истина какво му изпратиха ВИДЕО

Блогър, автор на канала The Inja е споделил своя суров опит свързан с интернет пазаруване от Китай. Надежди и реалност: вместо електрически суперавтомобил за 40 хиляди, болка и разочарование.

"Купих електрическа суперкола от Китай! Китайските продавачи са ме разочаровали в миналото и може би не е трябвало да им се доверявам за тази голяма поръчка. Поръчах електрически спортен автомобил Qiantu K50, но ще видите какво ми изпратиха китайците, да кажем. ... малък .... модел ".

На популярния китайски сайт Alibaba мъжът е закупил електрическото спортно купе Qiantu K50 за 29 хил. долара. Плюс 2000 за допълнителни опции, плюс около осем хиляди за доставка от Китай, общо сумата възлиза на 40 хиляди долара.

В САЩ за тази сума човек може да си купи няколко добри електрически автомобила, макар и не особено спортни. Онова, което обаче получил блогърът, се оказало също точно толкова далеч от определенията за „спортен автомобил“ или „суперкола“.

Оригиналният Qiantu K50 е луксозен електрически автомобил от китайската компания Qiantu Motor. Суперколата е оборудвана с изцяло електрическа силова установка с мощност 400 конски сили. Официалната цена на автомобила е 125 хиляди долара.

Посочиха най-качествените китайски автомобили

На сайта Alibaba обаче колата е продавана на четири пъти по-ниска цена. В обявата са липсвали фотографии с логото на марката и не се посочва името, но това не е възприето като предупредителна "аларма" от блогъра.

След няколко седмици чакане той получил контейнер, който изглеждал подозрително малък. Веднага след като мъжът го отворил, подозренията се оказали оправдани - вътре имало миниатюрен бяло-розов електрически хечбек на неизвестна марка, подобен на неуспешно копие на първото поколение Smart Fortwo.

Чуйте как китайците произнасят названията на колите ВИДЕО

Блогърът не успял да върне парите, но публикувал още няколко видеоклипа за своята бяло-розова „суперкола“ и събрал досат гледания - поне малко радост за него.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • blogcito
    25.09.2020 19:34
    lakom guz
  • Педерунгел
    26.09.2020 18:48
    Розова кола на какви индивиди се изпраща? Ммм?