Представиха най-евтиния електрически автомобил на Mercedes СНИМКИ

  • 10.12.2022 10:50 /
  • 16416 /
  • 0
Представиха най-евтиния електрически автомобил на Mercedes СНИМКИ

В Германия представиха новия Mercedes-Benz EQT. Електрическият миниван ще се продава на цена от 49 000 евро и ще бъде най-достъпният електрически автомобил на марката. Това се съобщава на официалния уебсайт на Mercedes-Benz.

Новият Mercedes-Benz EQT е електрическата версия на T-класата, която на свой ред е базирана на новото Renault Kangoo 2022. Задвижващият агрегат е заимстван от електрическия Kangoo E-Tech.

Електрическият автомобил на Mercedes е оборудван с двигател с мощност 122 к.с. и акумулаторна батерия с капацитет 45 кВт∙ч. Миниванът може да развие скорост от 130 км/ч и има пробег от 285 км. Зареждането на батерията до 80% в бърз режим отнема 38 минути.

Почувствайте от първо лице как ускорява най-мощният Mercedes ВИДЕО

Електрическият вариант се различава от стандартния Mercedes T-класа по дизайна на предната част с нова радиаторна решетка.

Засега дебютира стандартна петместна версия с дължина 4,5 м, но през 2023 г. се очаква удължен седемместен вариант и дори кемпер Marco Polo с повдигнат покрив.

Електрическият Mercedes G-класа демонстрира уникална функция за първи път ВИДЕО

Впрочем, дори късата версия е с много просторен салон, а в багажникът е с обем от 551 до 1979 литра. Освен това има многобройни отделения за дребни предмети с общ обем 49 литра. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ