Електрическият Mercedes G-класа демонстрира уникална функция за първи път ВИДЕО

  • 27.11.2022 9:50 /
  • 10083 /
  • 0
Електрическият Mercedes G-класа демонстрира уникална функция за първи път ВИДЕО

Mercedes-Benz демонстрира възможностите на новия всъдеход EQG. Електрическият Gelandwagen ще се продава от 2024 г., но прототипите му вече се тестват активно и са проведени демонстрационни тестове с автомобила, съобщава Autocar.

Тестовите прототипи на Mercedes-Benz EQG са покрити с камуфлаж. Преди това обаче електрическият Gelandwagеn беше разсекретен и това се случи в Киев - в Украйна всъдеходът беше докаран за рекламни снимки.

Електрическият автомобил ще се различава от стандартния модел по дизайна на радиаторната решетка, бронята и оптиката.

В рамките на демонстрацията електрическият автомобил Mercedes-Benz EQG демонстрира добра проходимост и своя уникална функция като направи "танков" завой на място.

Това се постига благодарение на иновативна задвижваща система. Електрическият Gelandwagen разполага с четири двигателя едновременно (по един на колело), които могат да симулират блокировки на диференциала. Освен това задните колела са въртящи се.

Почувствайте от първо лице как ускорява най-мощният Mercedes ВИДЕО

Точните спецификации на Mercedes EQG все още не са оповестени. Въпреки това разработчиците заявиха, че мощността на електромобила ще надхвърля 600 к.с. Капацитетът на батерията на всъдехода ще бъде около 100 kW∙h, а пробегът - поне 500 км.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ