Показаха новия Skoda Kodiaq, ето как изглежда и какво е оборудването СНИМКИ

  • 05.10.2023 9:50 /
  • 6570 /
  • 1
Показаха новия Skoda Kodiaq, ето как изглежда и какво е оборудването СНИМКИ

Новото второ поколение Skoda Kodiaq беше представено в Берлин. По-просторният "събрат" на Volkswagen Tiguan ще бъде пуснат в продажба от началото на 2024 г., съобщава официалният сайт на чешкия автомобилен производител.

Дизайн на Skoda Kodiaq 2024

Кросоувърът Skoda Kodiaq е запазил познатия си силует, но изглежда по-солиден от своя предшественик. Радиаторната решетка е станала по-широка и има вече подсветка, фаровете са по-големи. Светлините вече обхващат цялата ширина на каросерията. Предлага се избор на джанти с диаметър от 17 до 20 инча.

Новият Skoda Kodiaq 2024 е изграден върху подобрена платформа MQB Evo и е нараснал малко по размер.

Размери на Skoda Kodiaq 2024: дължина – 4758 мм, широчина – 1864 мм, височина – 1657 мм, междуосие – 2781 мм.

Салон на Skoda Kodiaq 2024

Интериорът вече разполага с подобрен виртуален приборен панел и увеличен 13-инчов сензорен екран за мултимедийната система. Освен това срещу допълнително заплащане се предлага проекция върху предното стъкло.

Селекторът на скоростната кутия е преместен на кормилната колона, а климатичните превключватели са допълнени с екрани, показващи нейните настройки.

Ето кои са най-продаваните автомобили в Европа за 2023 г. СНИМКИ

Както и преди, кросоувърът Skoda се предлага във версии с 5 и 7 места. Станал е по-просторен, а обемът на багажника също е увеличен. При три реда седалки има 340-литров отсек, а при два реда обемът е 845-910 литра. Ако се сгънат всички задни седалки и ще се получи багажник от 2105 литра.

В купето вече има 5 USB-C конектора, единият от които е поставен в огледалото за обратно виждане - за свързване на видеорегистратора.

Списъкът с опции е допълнен от матрични фарове, автопилот за паркиране с дистанционно управление, подобрена система за полуавтономно шофиране и акустика Canton с 14 високоговорителя.

Характеристики на новия Skoda Kodiaq

Кросоувърът Skoda Kodiaq ще се предлага с бензинови турбо двигатели 1,5 литра (150 к.с.) и 2,0 литра (204 к.с.), както и 2,0 литра турбодизели с мощност 150 и 193 к.с. с.

Всички те са допълнени от 48-волтова „мека“ хибридна система. Вече ще има и се и хибрид с мощност 204 конски сили, който може да измине повече от 100 км без презареждане.

Citroen пуска на пазара 7-местен бюджетен кросоувър СНИМКИ

Всички версии на модела вече са оборудвани със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два DSG съединителя. Задвижването може да бъде предно или задвижване на всички колела, като срещу допълнително заплащане се предлагат адаптивни амортисьори. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • kedeluro
    05.10.2023 13:42
    Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами----- https://urlis.net/biocom