Показаха бронирания автомобил на бъдещето СНИМКИ

  • 17.06.2022 11:50 /
  • 13673 /
  • 0
Показаха бронирания автомобил на бъдещето СНИМКИ

Израелската компания Plasan показа иновативния лек брониран автомобил Wilder със средно разположен двигател и салон в стил боен хеликоптер, съобщава Autocar.

Дизайнерите на компанията са се отказали от принципа на големите, тромави бронирани превозни средства. Вместо това те смятат, че бойната машина на пехотата трябва да е лека, да побира четирима войници и да има използваем товарен отсек.

Ключов елемент от конструкцията на Wilder е ремарке с електрическо задвижване, батерия и автономна система за управление, дистанционно или без участието на бойците.

Този БТР може да се управлява дистанционно (в бъдеще в напълно автономен режим) или от водача. В кабината има четирима войници - шофьорът на първия ред и трима пехотинци зад него.

Бронята тук обаче не е много силна - защитава само от куршуми от автомат. От друга страна, автомобилът е сравнително лек, тежи 4,5 тона, а компактните му размери позволяват бойната машина да бъде транспортирана с хеликоптер Chinook до крайната дестинация.

Без ремаркето БТР Wilder е обикновен военен автомобил с висока проходимост. Задвижва се от 2,8-литров турбодизелов двигател Cummins със 159 к.с., съчетан с осемстепенна автоматична скоростна кутия ZF. Този силов агрегат задвижва и двата моста и може да развие максимална скорост от 120 км/ч.

Защита от гранати: Mercedes представи бронирания S 680 Guard 4MATIC СНИМКИ

Ако прикачите ремаркето Atemm към бронирания автомобил, то може да изпълнява други, по-сложни задачи. Ремаркето се използва в три режима: Power (за бутане), Eco (хибриден модел за удължен пробег) и Regeneration (за зареждане на батерията).

Ремаркето Atemm съдържа батерия с капацитет 47 кВт·ч и електрически двигател с мощност 34 к.с. То може да движи БТР напред или назад. Могат да се поставят две такива ремаркета и тогава бронираният автомобил може да се движи безшумно и самостоятелно, без хора.

Вижте как изглежда брониран BMW X5 след стрелба по него СНИМКИ

Корпусът Plasan, изработен от композитни бронирани панели с рейтинг Stannag 2 и бронирано стъкло, тежи 1500 кг и има просторен интериор, достъпен през широки врати.

Интересно е, че като опция може да има заден волан, който ще подобри маневреността в градски и горски терени. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ