Pagani представи изумителната си нова суперкола за $3,5 милиона СНИМКИ

  • 04.08.2019 9:50 /
  • 6339 /
  • 0
Pagani представи изумителната си нова суперкола за $3,5 милиона СНИМКИ

Компанията Pagani показа уникалния си нов автомобил - високоскоростния Huayra BC Roadster. Съвсем справедливо, компанията заявява: това е един от най-сложните проекти в историята на италианската марка.

Композитните материали се вписват отлично в новия дизайн като това е много добре обмислено. Разбира се, става въпрос за прословутия карбон, но в дадения случай - има и титан, и дори дърво. По този начин се подобрява твърдостта на корпуса и се намалява теглото. Интериорът също е композиция от различни материали. Компанията е надминала себе си.

В резултат на всички операции теглото на Pagani Huayra BC Roadster е 1,217 кг, което е дори по-малко от това на купето със същия индекс.

Корпусът на роудстъра е претърпял фини, но съществени промени. При скорост от 280 км / ч, корпусът на суперколата осигурява притискателна сила от 500 кг. Специално създадените гуми Pirelli PZero Trofeo R помагат на Roadster BC да издържа на странични претоварвания от 1,9 g. Гумите на Bugatti Chiron например имат показател 1,5 g.

Подобно на купето Pagani Huayra BC, родстърът е оборудван с модифициран 6,0-литров V12 туин турбо двигател от Mercedes-AMG. Силовият агрегат развива мощност от 800 к. с. и има максимален въртящ момент от 1050 N m.

Впечатляващо! Люис Хамилтън подкара по улиците своя Pagani Zonda 760 LH (СНИМКИ/ВИДЕО)

С помощта на 7-степенна роботизирана скоростна кутия ускорението на автомобила до 100 км/ч отнема по-малко от 3 секунди, а максималната скорост надвишава 370 км / ч. Колата е оборудвана с карбоново-керамичните спирачки Brembo с диаметър 398 мм отпред и 380 мм отзад.

Голямото количество карбон и антикрилото отличават новия Pagani Huayra Roadster BC от стандартния модел, а аеродинамиката също е подобрена.

Прищевките на богатите: Няма да повярвате в какво превърнаха скъп суперавтомобил Pagani Zonda R

Кабриолетът на Pagani е оборудван освен това с нови ковани джанти с диаметър 20 инча отпред и 21 отзад. В интериора са използвани кожа, карбон и алкантар.

Общо само 40 автомобила Pagani Huayra Roadster BC ще бъдат пуснати на цена от 3,5 милиона долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ