Откриха уникален автомобил в изоставена къща ВИДЕО

  • 27.01.2022 9:50 /
  • 9655 /
  • 0
Откриха уникален автомобил в изоставена къща ВИДЕО

Доста интересна находка е открита в изоставена къща в щата Джорджия, САЩ. Както е разказал настоящия собственик, той наскоро е наследил сградата.

Вътре, под купчина боклуци, мъжът открива три автомобила: Mustang K-Code от 1965 г., 30-годишен Mustang Convertible и култовия американски масълкар Mustang Shelby GT350, произведен преди 57 години.

Съдейки по състоянието на автомобилите, те са престояли дълго време без необходимата поддръжка. Освен това в близост до къщата има езеро, така че вътре е много влажно, което се отразява и на оборудването.

Ford Mustang Shelby GT350 е пострадал най-много. Каросерията е почти напълно корозирала, боята е напукана и частично обелена. От друга страна, интериорът е в по-приемливо състояние.

Настоящият собственик на редкия Mustang е решил да не го продава, а да се опита да го възстанови сам. Той вече е възстановил 289-кубиковия V8 турбодвигател, монтирал е нов резервоар за гориво, изпускателна система и окачване.

След всички проведени дейности, автомобилът е успял да запали. Освен това мъжът е почистил малко интериора и възнамерява да подмени ръждясалите части в него.

Изоставен Ford Mustang GT500 1967 изуми дори експертите от Shelby ВИДЕО

Собственикът на автомобила Том Тейлър не казва дали планира да направи цялостен ремонт или да го обяви за продажба в сегашния му вид. Въпреки че, след публикуването на видеоклип в YouTube канал, желаещи да купят това копие на култовия спортен автомобил вече има доста.

Въпреки че това не е изненадващо, тъй като от модела, пуснат в обръщение през 1965 г., са произведени само 562 бройки, което позволява той да се счита за колекционерски. Струва си да се отбележи, че за автомобили на същата възраст, но в отлично състояние, се искат около половин милион долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ