Opel представи стилното комби Astra Sports Tourer ВИДЕО

  • 04.12.2021 11:50 /
  • 7570 /
  • 0
Opel представи стилното комби Astra Sports Tourer ВИДЕО

"Практичен, стилен, спортен и просторен" - така германският автомобилен производител описва новото комби Opel Astra Sports Tourer.

Това е първото комби на известната марка с нов дизайн и за първи път получава две нива на хибридно задвижване.

Новият автомобил се различава от предишното си поколение външно, а освен това и технически. Списъкът с разлики включва новата платформа EMP2. Тя предвижда използването както на конвенционални двигатели с вътрешно горене, така и на електрически задвижващи агрегати.

Външно второто поколение на комбито прилича на хечбека Astra, но има и разлики. По-специално, тясна предна LED оптика, визуално обединена с радиаторна решетка.

Opel представи електромобил, който може да се управлява и от 15-годишни СНИМКИ

В салона също има много промени. Най-забележим е новият панел Pure Panel, който обединява арматурното табло и мултимедийния дисплей в едно цяло.

Комбито се отличава и с нови седалки, тапицирани с кожа Nappa, и компактен джойстик, който заменя традиционния скоростен лост.

Обемът на багажника на новата Astra Sports Tourer е 608 литра при повдигната облегалка на задната седалка, което е със 186 литра повече от този на представения по-рано през годината хечбек.

При сгъната облегалка, която може да се сгъва в съотношение 40:20:40, товарният обем нараства до 1634 литра. Това обаче важи само за бензиновите и дизеловите версии: багажникът на Astra Sports Tourer Hybrid е малко по-скромен - 548 литра (1 574 литра).

Astra Sports Tourer се задвижва от 1,2-литров двигател с турбокомпресор с два варианта мощности - 110 и 130 к.с. Първата е съчетана с шестстепенна механична скоростна кутия, а втората - с осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Също така новото комби ще има дизелова модификация с 1,5-литров двигател с мощност 130 к.с. Освен това Opel ще предложи на клиентите си две хибридни версии със 180 и 225 к.с.

Предварителните поръчки за второто поколение на Opel Astra Sports Tourer ще започнат в началото на 2022 година. Първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите в средата на 2022 г. Цената на новия автомобил все още не е обявена./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ