Представиха официално новия Opel Astra: Страхотен дизайн и салон СНИМКИ

  • 17.07.2021 16:50 /
  • 27212 /
  • 5
Представиха официално новия Opel Astra: Страхотен дизайн и салон СНИМКИ

Концернът Stellantis представи новото, шесто поколение на Opel Astra (обозначено с буквата L). Базовият модел за семейството е хечбекът с пет врати, а комбито ще бъде показано по-късно.

Това е първата Astra, създадена на платформата на PSA - основата е EMP2, която се използва за моделите на Peugeot и Citroen. Припомняме, че PSA купи Opel от холдинга General Motors през 2017 г., а в началото на 2021 г. PSA влезе в алианс с FIAT-Chrysler и бе създадена Stellantis.

В новото поколение Opel Astra L е с леко увеличен размер. Дължината му е увеличена само с 4 мм (4374 мм), а междуосието е увеличено с 13 мм до 2675 мм поради намаления преден надвес.

В широчина новият хечбек е с 51 мм по-широк от своя предшественик и вече е 1860 мм. Собствениците на Astra ще оценят увеличеното до 422 литра багажно пространство, което предлага място за допълнителни 52 литра товар в сравнение с предшественика.

Екстериорът на новата Astra е оформен в актуалния стил на Opel с характерния фирмен елемент Vizor - единен затъмнен панел, който съчетава блоковите фарове с познатата от други кросоувъри шарка и радиаторната решетка.

Базовата версия разполага със светодиодна оптика, а най-високият клас Astra получава матрична Intelli-Lux със 168 светодиодни елемента - по 84 във всеки фар.

Защо в автомобилите на Opel са скрити акули СНИМКИ

Салонът на Opel Astra е оборудван с два 10-инчови дисплея: единият приборно табло, а  другият - информационно-развлекателната система. Последният се използва за управление на повечето функции на автомобила.

Интериорът изглежда много ефектен и модерен благодарение на минималния брой физически превключватели и стилната комбинация от използваните материали.

Предните седалки, за които се предлагат отопление, вентилация и масаж, са разположени с 12 мм по-ниско, отколкото при предшественика.

Дългият списък с оборудване, предлагано за Astra, включва адаптивен круиз контрол с функция Stop & Go, проекционен дисплей, система Intelli-Vision с камери за кръгово виждане с разпознаване на пътните знаци и полуавтономна система за шофиране Intelli-Drive 2.0.

Хечбекът е оборудван със стойка McPherson отпред и полузависима торсионна греда отзад. Автомобилът ще има бензинови и дизелови двигатели с мощност от 110 до 225 конски сили. 

Също така за първи път Opel Astra ще има хибридни агрегати, като ще се предлагат две версии с мощност от 180 и 225 конски сили. Трансмисията ще бъде шестстепенна механична и осемстепенна автоматична, в зависимост от двигателя.

Предварителните поръчки за шестото поколение на Opel Astra ще започнат тази есен. Първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите в началото на 2022 г. Комбито също е официално потвърдено и ще бъде разкрито през следващите месеци. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • оооооооо,
    17.07.2021 18:26
    скучна до безумие, вътре - отново много дървена. Но, така е с .... копи-пейст.
  • Copy Paste
    18.07.2021 4:55
    Copy Paste на Hyundai IONIQ 5
  • Shrek
    18.07.2021 5:12
    Copy Paste ама на Шкода Октавия!
  • Марин
    18.07.2021 12:57
    И ние "оценяме" неграмотността на драскачите в Блиц. Селяндурщина.
  • Що за дизайн
    18.07.2021 19:45
    А във волана , има елемент ,,трапец,, , копиран от легендарния , Москвич - АЗЛК. , с емблемата , на опел.