Opel представи електромобил, който може да се управлява и от 15-годишни СНИМКИ

  • 26.08.2021 10:50 /
  • 4544 /
  • 3
Opel представи електромобил, който може да се управлява и от 15-годишни СНИМКИ

Доскоро Opel имаше два супермини модела - Adam и Karl, но те издържаха само едно поколение и бяха спрени от производство през 2019 г.

След като се присъедини към алианса Stellantis, германският производител прави още един опит да завладее сегмента на миниатюрните автомобили, този път с електромобила Rocks-e.

Новият автомобил е технически идентичен със Citroen Ami, който се предлага от повече от година. Rocks-e е оборудван с двигател с мощност 8 конски сили и малка батерия, която осигурява пробег от 75 км след пълно зареждане. Цялостното зареждане на тяговата батерия от домашен контакт са необходими около три часа и половина.

В повечето страни от ЕС това превозно средство се класифицира като квадроцикъл, а в някои държави за управлението му дори не се изисква шофьорска книжка. В Европа е разрешено да се шофира от 15-годишна възраст подобни машини.

Представиха официално новия Opel Astra: Страхотен дизайн и салон СНИМКИ

Дължината на малкия електрически автомобил с четири колела е 2410 мм. Височината и ширината са съответно 1390 мм и 1520 мм.

Подобно на Citroën Ami, вратите се отварят в противоположни посоки, но Rocks-e все пак има елемент, който му придава идентичност към германска марка - характерният дизайн на фаровете и пространството между тях, известно като Opel Vizor. Rocks-e има и собствен дизайн на 14-инчови джанти. 

Защо в автомобилите на Opel са скрити акули СНИМКИ

Вътрешното оборудване включва малко цифрово приборно табло, волан с плоско дъно, отопление, вентилатор, USB порт, поставка за чаши и високоговорител, който замества аудиосистемата. Има и няколко отделения за съхранение. 

Малкият Opel Rocks-e без батерия и тежи само 425 килограма. Електрическият му двигател с мощност 5,5 kW може да развие максимална скорост от 45 км/ч.

Новият електромобил ще бъде пуснат в продажба в края на тази година. Първият пазар за електрическия автомобил ще бъде Германия, където той ще струва около 7000 евро (все още няма точна информация). Opel Rocks-e ще се появи на други европейски пазари в началото на 2022 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • emopav
    26.08.2021 10:57
    Това си е затворена голф количка. За градски условия може и да е удобна.
  • fen
    26.08.2021 11:18
    Максималната скорост трябва да е поне 60 км/ч. Иначе ще прави "тапи" след себе си. А на първия голям баир? Иначе идеята е добра > малък, евтин електромобил за града. А тези, които търсят ускорение под 4 сек до 100 км/ч, да се бръкнат поне с 70 хил, евро и да се радват.
  • hitiyo
    26.08.2021 12:23
    е как да не е идентичен със ситроен, след като пежо-ситроен купи опел отдавна