Обявиха победителя в конкурса "Световен автомобил на годината" СНИМКИ

  • 15.04.2022 9:50 /
  • 56494 /
  • 2
Обявиха победителя в конкурса "Световен автомобил на годината" СНИМКИ

Победителят в конкурса "Световен автомобил на годината" (WCOTY) беше обявен на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк, САЩ. Това е новият корейски електрически хечбек Hyundai Ioniq 5.

Новият модел на корейския автомобилен производител победи в крайното гласуване два други електрически автомобила: кросоувъра Ford Mustang Mach-E и хечбека Kia EV6. Струва си да се отбележи, че Hyundai Ioniq 5 споделя основни агрегати и детайли с последния посочен автомобил.

Освен това Hyundai Ioniq 5 спечели първо място в още две други категории. Автомобилът грабна приза в конкурса за най-добър електромобил на годината, изпреварвайки по точки Audi e-tron GT и Mercedes-Benz EQS, както и в категорията за най-добър дизайн, побеждавайки Audi e-reon GT и Kia EV6.

Hyundai Ioniq 5 има два варианта на батерии с капацитет 58  и 72,6 кВт*ч, както и два варианта на задвижване с един или два електродвигателя.

Hyundai представи обновения и подобрен Ioniq 5 СНИМКИ

Топ версията е оборудвана с два електромотора с обща мощност 302 к.с. и 605 Nm. Този автомобил ускорява от място до 100 км/ч за 5,2 секунди. С едно зареждане на батерията може да измине 480 километра.

Що се отнася до другите победители, Audi e-tron GT зае първо място в конкурса "Спортен автомобил на годината", като се пребори с BMW M3/M4 и Toyota GT86 и Subaru BRZ.

Новият бюджетен кросоувър на Hyundai чупи рекорди по продажби СНИМКИ

Категорията "Луксозен автомобил на годината" беше спечелена от Mercedes-Benz EQS, който успя да победи BMW iX и Genesis GV70.

В конкурса "Градски автомобил на годината" спечели кросоувърът Toyota Yaris Cross Hybrid. Той се състезаваte за първото място с Volkswagen Taigun и Opel Mokka.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • истината
    15.04.2022 10:18
    Смях се на класацията от сърце!!!
  • Пълно
    17.04.2022 22:41
    Дърво...