Новото MINI порасна и вече е с 5 врати (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 03.04.2019 11:00 /
  • 10666 /
  • 0
Новото MINI порасна и вече е с 5 врати (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ако ви харесва новото MINI, но често ви се налага да возите пътници на задните седалки, най-добре ще ви пасне модификацията с 5 врати. За всички, които не обичат да местят предните седалки при влизане и излизане на пасажерите отзад, британската луксозна марка разшири гамата си с нов вариант на каросерията.

Новото MINI с 5 врати комбинира неподражаемото излъчване и типичната радост от шофирането с допълнителни възможности, които са резултат от предлагането на повече място.

Характерният външен дизайн на оригинала се подчертава от специфичните пропорции на допълнителните две задни врати. Удължената каросерия достига дължина 4 метра при широчина 1,73 метра, а височината е нараснала незначително до 1,43 метра.

Специален модел на MINI по случай 60-годишнината на легендарния модел (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-дългата с 16 см каросерия и увеличеното със 7 см междуосие спрямо стандартното MINI, осигуряват повече комфорт за пътниците от втория ред и създават допълнителен простор в интериора.

На задната седалка на MINI с 5 врати има три места, като пътниците се наслаждават на увеличено с 15 мм пространство над главите и по-голяма с 61 мм широчина на нивото на лактите. Обемът на багажника е нараснал до 278 литра. За по-практично товарене допринася гъвкавият под и сгъваемата облегалка на задната седалка, благодарение на което обемът за товари се увеличава до 941 литра.

Новото MINI с 5 врати е получило светодиодни фарове с матрични светлини. Новото поколение на модулите за къси и дълги светлини осигурява увеличена сила на светлината. Светодиодните дневни светлини, както и мигачите са оформени като светлинен пръстен, който напълно обгръща контурите на фаровете.

Задните светлини също са с нов дизайн, като в тях се откроява впечатляващият мотив на британския флаг. Мигачите са хоризонтални, а спирачните светлини са вертикални, докато габаритните светлини са под формата на диагоналните линии на британския флаг. Новото лого на MINI стои гордо върху предния капак, капака на багажника, както и върху волана, дисплея на централния уред и върху дистанционното управление на автомобила. Новият модел с 5 врати се предлага с три нови лакови покрития на каросерията, както и с нови 17-инчови алуминиеви джанти с оригинална визия.

Непознатата "Ока" или руският "Мини Купър" (СНИМКИ/ВИДЕО)

За интериора на новото MINI с 5 врати има голям избор от кожени тапицерии на седалките, интериорни повърхности и цветови гами. Освен лакираните в черен пиано лак повърхности в областта на вратите и средната конзола, тя включва и осветена декоративна лайсна на арматурното табло от страната на пътника до водача. Тя е украсена със стилизиран мотив на британския флаг.

Пред водача на кормилната колона има кръгъл комбиниран уред със скоростомер и оборотомер с цветен дисплей, както и индикация за нивото на горивото в резервоара. Стартирането на двигателя се осъществява с бутон на средната конзола. Серийното оборудване на MINI с 5 врати включва аудиосистема с 6,5-инчов цветен сензорен дисплей на централния уред и Bluetooth свързаност с мобилни телефони.

Като опция се предлага 8,8-инчов цветен дисплей, а управлението на навигацията, развлекателната система, телефона и всички функции се осъществява чрез въртящ се контролер на средната конзола. Зад него има отделения за дребни предмети и отварящ се подлакътник.

За задвижването на новото MINI с 5 врати се предлагат нови агрегати и трансмисии, които доставят по-голяма радост от шофирането и по-висока ефективност, както и допринасят за по-ниското тегло. Новото MINI с 5 врати в модификацията Cooper S се задвижва от 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и директно впръскване на горивото с мощност от 192 к.с.

MINI Cooper S - емоции вместо скорост (СНИМКИ)

Максималният въртящ момент от 280 Нм осигурява мощна тяга и пъргаво ускорение още от 1350 об/мин чак до 4600 об/мин. За по-голямо удобство в града новото MINI Cooper S с 5 врати е оборудвано със 7-степенна автоматична спортна скоростна кутия с два съединителя Steptronic, която има и лостчета за превключване на волана за спонтанни намеси в избора на предавка.

Новата автоматична трансмисия се отличава с особено бързи реакции и позволява екстремно ускорение без прекъсване на тягата. При отворен прозорец по-изразително се чува силният пукот от предпазния клапан на 2,0-литровия мотор. Рязкото натискане на газта е съпроводено с бърза реакция, защото няма турбодупка.

Ускорението от място до 100 км/ч отнема едва 6,8 секунди. С увеличаването на оборотите се усеща прилив на тяга, като в същото време приятно се засилва дрезгавият звук на мотора. На пътя MINI Cooper S с 5 врати е истински спортист, благодарение на ниския център на тежестта и директното управление, което може да се сравни с това на картинг. Отличното управление изпъква в острите завои или при смяна на лентата. При умерено темпо на шофиране, средният разход на гориво е 5,8 л/100 км, а в града достига 7,3 л/100 км.

Технически характеристики

MINI Cooper S 5 врати

2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор

7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя Steptronic

192 к.с. максимална мощност при 5000-6000 об/мин

280 Нм максимален въртящ момент при 1350-4600 об/мин

6,8 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

235 км/ч максимална скорост

5,4 л/100 км среден разход на бензин

124 г/км емисии на СО2

53 850 лева базова цена на модела

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ