MINI Cooper S - емоции вместо скорост (СНИМКИ)

  • 15.08.2018 8:17 /
  • 745 /
  • 0
MINI Cooper S - емоции вместо скорост (СНИМКИ)

Да се движим бързо или да усещаме скоростта с всяка клетка на тялото? Ако последното е по-важно за вас, тогава наистина си заслужава да обърнете внимание на MINI Cooper S.

Горещите градски хечбеци рядко се срещат по нашите пътища. Може би това не е само заради тяхната сравнително висока цена. Иначе, когато говорим за MINI, атрактивният външен вид идва на преден план. Динамиката в повечето случаи не е от ключово значение. Но не винаги.

Цената на най-бързия MINI John Cooper с мощност от 231 к.с. започва почти от 35 хиляди долара. В този случай най-достъпната версия на MINI за хечбек струва около 20 хиляди долара. Какво да направите, ако искате подобна кола, а "породистият" John Cooper Works изглежда прекалено скъп? В този случай MINI Cooper S, чиято цена започва от 30 хиляди долара, изглежда е много интересен компромис.

До сто километра, Cooper S ускорява за 6,8 секунди. Това е само половин секунда по-бавно от John Cooper Works. За моторния спорт е важно, но не толкова за вашето наслаждаване от скоростта. Не става дума за числа. Cooper S ви дава невероятно усещане за шофиране. Звукът на автомобила, както и бързото увеличаване на тягата на двигателя предизвиква интензивно ускорение и бързо изпреварване.

Тежкият и остър волан провокира динамично преминаване на завоите. Настройките на окачването  позволяват разтегляне на удоволствието. Електронните помощници се намесват в ситуацията в последния момент, като осигуряват максимална свобода на водача.

Буквално за няколко десетки километра може да се сприятелите с тази кола. И само след обуздаване на нрава на двулитровия двигател разбирате, че Cooper S не е предназначен за рекордни състезания. Неговата задача е да облекчи стреса, да принуди кръвта с добавка на бензин да се движи по-бързо през вените и да зарежда позитивно всички, които са наоколо. И с това, MINI Cooper S се справя отлично.

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ