Новият Nissan Qashqai 2021: Технически подробности и СНИМКИ

  • 17.01.2021 8:50 /
  • 3669 /
  • 0
Новият Nissan Qashqai 2021: Технически подробности и СНИМКИ

Nissan Motor разкри техническите подробности на новото поколение Qashqai. Автомобилът ще дебютира през пролетта на 2021 година.

Припомняме, че третото поколение Nissan Qashqai трябваше да бъде пуснат още през 2020 г., но това бе отложено поради пандемията.

Докато се очаква официалното представяне някои елементи от екстериора и интериора вече са разкрити. Също така вече се знае, че гамата от агрегати, както се и очакваше, поради това, че автомобилът е базиран на "електрическата" платформа CMF-C, ще се състои само от напълно хибридни.

Замаскираният Nissan Qashqai 2021

Първият вариант ще бъде така нареченият "мек" 12-волтов хибрид, който е базиран на 1,3-литров бензинов двигател DiG-T, а общата мощност с електрическия мотор е заявена в две версии - 140 и 160 к.с. И двете ще са оборудвани с 6-степенна механична скоростна кутия, а по-мощната има алтернатива под формата на вариатор на Xtronic CVT. Между другото, само в тази версия Qashqai ще има задвижване на всичките колела.

Вторият вариант е иновативният e-Power, при който двигателят с вътрешно горене не изпълнява тягова функция, а само зарежда батерията, която от своя страна захранва електрическия мотор. Този вариант на автомобила ще бъде най-мощният: спомагателният 1,5-литров бензинов двигател ще има мощност от 157 к.с., но заедно с електрическия мотор ще се получат около 190 к.с.

Най-милата реклама на коли: Nissan оборудва котенца с малки автомобили СНИМКИ

Така се очаква да изглежда очакваният автомобил

Разходът на гориво все още не е посочен, но на теория във версията e-Power той трябва да бъде значително по-нисък, отколкото при стандартно използване дори на най-модерния двигател с вътрешно горене.

Шофьор навъртя с Nissan 1,6 млн. км, ето какво се е случило с колата (ВИДЕО)

Интериорът на Nissan Qashqai 2021

Обещана е и системата e-Pedal, при която в 90% от пътните ситуации само с педала на газта ще бъде достатъчно да се контролира ускорението и забавянето. Сред предимствата на това нововъведение в Nissan са отсъствието на необходимост да поставяте крак върху спирачката при завиване, както и удобството при паркиране - автомобилът ще се движи в "пълзящ" режим, а спирачката ще трябва само да бъде задействана за пълно спиране. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ