Новият електромобил Mercedes EQS удиви с технологиите си СНИМКИ

  • 27.12.2020 8:50 /
  • 11176 /
  • 0
Новият електромобил Mercedes EQS удиви с технологиите си СНИМКИ

Mercedes-Benz анонсира пускането на иновативния електрически лифтбек EQS, който ще стане серийно продължение на футуристичния концепт Vision EQS, представен наскоро. Като потвърждение на намеренията си, компанията публикува редица тийзър изображения на модела, както и разкри някои от характеристиките му.

Съдейки по снимките, новият електромобил ще наследи от концептуалния автомобил стилен аеродинамичен корпус, напълно гладък преден край с масивно лого на марката, оригинални светодиодни фарове с уникални дневни светлини, които сякаш проникват в решетката и създават изумителен външен вид.

Освен това новият електрически автомобил на Mercedes ще получи традиционни странични огледала, изразителни калници и мощна предна броня.

Сравниха камионите Mercedes-Benz Actros и Scania R500 в драг битка ВИДЕО

В допълнение към екстравагантния външен вид електрическият автомобил ще получи редица иновативни функции. Сред тях е уникална система за филтриране, която прави въздуха в кабината на колата толкова чист, че по качество може да се сравни с хирургична операционна.

Дадената система, която използва високоефективни филтри, се намира в двигателното отделение, където обикновено е инсталиран двигателят с вътрешно горене.Филтърът с обем до десет литра предотвратява навлизането в салона на азотни оксиди, серен диоксид, неприятни миризми и фини прахови частици.

Mercedes-Benz G-Class вече има бюджетна версия СНИМКИ

Компанията отбелязва, че това е първата автомобилна система за филтриране на въздуха, сертифицирана в съответствие с DIN EN 1822. Представители на марката също са подчертали, че това не е единствената уникална технология, която ще бъде включена в оборудването на иновативния модел на Mercedes, който освен това е и с пробег от 700 километра след зареждане.

Официалният дебют на Mercedes-Benz EQS ще се състои в средата на 2021 година. Точната дата все още не е обявена. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ