Нови подробности за очаквания Dacia Duster, който ще е радикално преработен

  • 12.05.2023 9:50 /
  • 26560 /
  • 0
Нови подробности за очаквания Dacia Duster, който ще е радикално преработен

Останаха няколко месеца до официалния дебют на третото поколение на кросоувъра Dacia Duster. Моделът ще има радикално преработен външен вид и технически компоненти и затова производителят възлага големи надежди на него.

Известно е, че новото поколение ще се базира на платформата CMF-B на Renault, на която са базирани Sandero и Jogger.

Новият Dacia Duster ще нарасне на размери и ще достигне дължина от 4440 мм, което е с почти 10 см повече от настоящата версия на модела. Благодарение на това салонът ще стане по-просторен и удобен. Оборудването в интериора също ще бъде модернизирано.

Що се отнася до външния вид на новия кросоувър, той ще стане по-брутален. Каросерия с остри нарязани ръбове и линии, по-мощен преден край, широк атлетичен капак, оригинална световдиодна оптика, изразени арки на колелата и големите джанти ще се превърнат в отличителен белег на модела.

Третото поколение Dacia Duster ще използва нови двигатели на Renault Group. Базовата версия ще бъде оборудвана с 1,6-литров бензинов двигател с мощност 140 к.с.

Трябва да работи 50 години: Представиха най-надеждния електромобил в света СНИМКИ

Ще има и версии 105 CV 1.0 TCe GLP и 130 CV 1.2. Всички са съчетани с механична скоростна кутия. По-късно ще се появят хибридни варианти, базирани на 1,2-литров двигател със 120 и 140 к.с.

Harley-Davidson представи впечатляващ и достъпен ел. мотоциклет, ето каква е цената му СНИМКИ

Въпреки многото промени, Dacia Duster ще запази бюджетната цена. Според изданието Largus, цената ще започне от 16 000 евро.

Цената на хибридните варианти ще бъде по-висока - от 26 000 евро. Отбелязва се, че през 2022 г. Duster стана третият най-продаван кросоувър в Европа.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ